Na pauzi za ručak zaraženo više od 900 osoba - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Na pauzi za ručak zaraženo više od 900 osoba

Više od 900 zaposlenih u klinici Majo, vrhunskoj istraživačkoj bolnici sa sjedištem u državi Minesota, zaraženo je korona virusom u posljednje dvije nedjelje.

Većina zaraženih na poslu zarazila se jedući bez maske tokom pauze, otkrila je dr Ejmi Vilijams, dekan kliničke prakse u bolnici, prenosi Gardijan.

Većina zaraženih na poslu zarazila se jedući bez maske tokom pauze, otkrila je dr Ejmi Vilijams, dekan kliničke prakse u bolnici, prenosi Gardijan.

– Prema izvještaju Pionir Presa, bolnica u Ročesteru trenutno ima manjak od 1.000 ljekara. Ovo vam pokazuje kako je lako dobiti Covid-19 na srednjem zapadu. Naše osoblje je zaraženo uglavnom u kontaktu sa zajednicom, a to utiče na našu sposobnost da se brinemo o pacijentima – rekla je Vilijams na konferenciji za medije.

U bolnici nisu rekli da li je neko od zaraženih umro od virusa, prenosi Blic.

Broj preminulih od posljedica korona virusa u Sjedinjenim Državama premašio je četvrt miliona. Stopa smrtnosti porasla je posljednje četiri nedjelje za 42 odsto, prenosi En-Bi-Si njuz, navodeći da se dnevno bilježilo oko 1.000 smrtnih slučajeva.

Minesota je zabilježila posebno alarmantan porast slučajeva tokom posljednjih nekoliko nedjelja. Sedmodnevni pokretni prosjek za nove slučajeve u državi iznosio je u utorak 7.402, najviši nivo koji je bio u državi, prema podacima Univerziteta Džons Hopkins. Očekuje se da guverner usvoji nova ograničenja društvenog okupljanja i rada barova i restorana.

Vilijams je naglasila da u bolnicama na srednjem zapadu odavno nema mjesta. Bolnica Majo u Ročesteru popunila je sve krevete predviđene Kovid pacijentima.

– Imamo 32 pacijenta sa koronom kojima je potrebna tercijarna nega, a to nije dobro – dodala je ona.

(Blic)

Danas objavljeno

Vlada Srpske: Biće predložen novi zakon o nepokretnoj imovini

Vanja A

Šolc: Ne možemo slati tenkove Kijevu

Vanja A

Jasno upozorenje: Spremni na nuklerni sukob?

Vanja A

Ostavite komentar