Na Paprikovcu vape za vrtićem i školom - BIGportal.ba
Banja Luka

Na Paprikovcu vape za vrtićem i školom

Na Paprikovcu, jednom od najvećih naselja na području Banjaluke, među prioritetima su izgradnja vrtića i osnovne škole s obzirom na veliki broj djece.

Mirjana Lakić, predsjednica Savjeta mjesne zajednice Paprikovac, kazala je za “Nezavisne” da je izgradnja vrtića i osnovne škole od najvećeg značaja za ovo naselje.

“Naše naselje je u posljednjih godinu i po dana doživjelo pravu ekspanziju dolaskom novih stanovnika, odnosno izgradnjom stambeno-poslovnog kompleksa ‘Panorama’, tako su potrebe za vrtićem i školom zaista velike”, istakla je Lakićeva.

Prema njenim riječima, vrtić i osnovna škola bili bi od velike pomoći za mlade koji su se preselili u ovo naselje i u njemu zasnovali porodice, ali bi bio i upotpunjen sadržaj Paprikovca.

“Ovo je sigurno jedan od najvećih prioriteta našeg naselja. Potrebe su zaista velike jer imamo veliki broj mališana. Ovim bismo riješili velike probleme i pomogli mještanima”, naglasila je Lakićeva.

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, nedavno je rekla da je u ovom naselju potrebno izgraditi vrtić i školu.

“Vidjećemo šta kaže Ministarstvo prosvjete i kulture RS, koji je to broj djece, koje su to potrebe, da li je u pitanju škola samo za niža odjeljenja ili kompletna osnovna škola”, navela je Cvijanovićeva.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS rekli su da je Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju predviđeno da škola može biti osnovana kao javna ili kao privatna ustanova, te su propisani uslovi za osnivanje i početak rada javne i privatne osnovne škole.

“Ministarstvo do sada nije zaprimilo inicijativu i elaborat za osnivanje škole u naselju Paprikovac u Banjaluci”, navode iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Iz Gradske uprave su rekli da ovogodišnjim budžetom nisu planirana sredstva za izgradnju vrtića u naselju Paprikovac.

“U narednom periodu planiramo rješavati i ovo pitanje, imajući u vidu da je Paprikovac veće gradsko naselje i da kao takvo nesumnjivo ima potrebu za izgradnjom predškolske ustanove”, naveli su iz Gradske uprave.

Podsjetili su da će grad ove godine dobiti vrtiće u naseljima Vrbanja i Kuljani, a od 1. juna počinje rad vrtića u naselju Petrićevac.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Skupštine grada Banjaluka počela minutom ćutnje

M.

U Banjaluci pomama za kućnim testovima na koronu

M.

Radar pored škole dnevno uhvati 300 vozača

M.

Ostavite komentar