Na OVIM graničnim prelazima čekaju vas GUŽVE - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Na OVIM graničnim prelazima čekaju vas GUŽVE

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija bez zastoja, a frekvencija vozila pojačana je na graničnim prelazima Izačić, Doljani, Gabela Polje, Prisika i Hum na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj i Crnoj Gori, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. Tokom dana na većini…

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija bez zastoja, a frekvencija vozila pojačana je na graničnim prelazima Izačić, Doljani, Gabela Polje, Prisika i Hum na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj i Crnoj Gori, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Tokom dana na većini graničnih prelaza očekuje se pojačan saobraćaj, pa se vozačima savjetuje da se na vrijeme raspitaju o stanju na putevima i graničnim prelazima.

Izmjene saobraćaja aktuelne su na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta, te zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”, kao i na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji autoputa od petlje Johovac do petlje Rudanka.

Režim saobraćaja zbog radova je izmijenjen na putevima na području opštine Modriča, dionicama magistralnih puteva Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, Bileća-Podosoje, te na regionalnom putu Obudovac-Lončari.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare (Mačkovac)-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike. Zbog pokretanja klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. U Banjaluci će do 2. septembra svake subote od 18 časova do ponedjeljka do 5.30 časova Ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od hotela “Bosna” do Ulice Marije Bursać, biti pretvorena u pješačku zonu.

Zbog izgradnje istočnog tranzita obustavljen je saobraćaj u Ulici Krfska, na dijelu od Ulice Cara Lazara do Ulice Patrijarha Arsenija Čarnojevića. Radovi su planirani do 31. jula.
U FBiH na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila mase veće od sedam tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici je moguće formiranje dužih kolona u oba smjera.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je usporen i na putnim pravcima Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-

Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralnim putevima u Ključu, Mostaru i na ulazu u Vitez. Kada je riječ o graničnim prelazima, i dalje je iz bezbjednosnih razloga zabranjen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Dodik: BiH decenijama nema stvarni institucionalni suverenitet

M.

“Više od deset država spremno da povuče priznanje Kosova”

M.

Merkel razriješena dužnosti, Vlada u tehničkom mandatu

M.

Ostavite komentar