Na listi čekanja za upis u banjalučke vrtiće 1.360 mališana - BIGportal.ba
Banja Luka

Na listi čekanja za upis u banjalučke vrtiće 1.360 mališana

Otvaranjem novih vrtića na području grada smanjene su liste čekanja za upis u predškolske ustanove, na obostrano zadovoljstvo kako zaposlenih u Centru, tako i roditelja mališana, rekla je za “Nezavisne” Mirjana Krčmar, pomoćnica direktora za vaspitno-obrazovni rad u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Prema njenim riječima, na listi čekanja se trenutno nalazi 1.360 mališana.

“Razlog za smanjen broj djece na čekanju jeste otvaranje novih predškolskih ustanova na području grada, odlazak roditelja u inostranstvo, a razlog je što je i dosta roditelja zbog pandemije virusa korona ostalo bez posla, pa djeca ostaju kod kuće”, navela je Krčmareva.

Istakla je da je u interesu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje da se smanje liste čekanja djece.

“Otvaranjem dva nova vrtića na Petrićevcu i u Kuljanima znatno će se smanjiti liste čekanja za boravak djece u predškolskim ustanovama. Ako otvorimo vrtić na Starčevici, to će znatno uticati na smanjenje liste čekanja za 50 mjesta”, pojasnila je ona.

Podsjećamo, dugi niz godina na listama čekanja za predškolske ustanove na području grada bilo je 2.000 mališana.

Zbog toga je Gradska uprava u toku prošle godine pokrenula veliki projekat izgradnje i dogradnje vrtića kako bi se obezbijedilo ukupno 650 novih mjesta u predškolskim ustanovama.

Zorica I. kaže da je sinčića nedavno upisala za vrtić na Petrićevcu, te se nadaju da će dobiti za njega mjesto u ovoj predškolskoj ustanovi.

Nezavisne

Danas objavljeno

Suve slavine u nekoliko banjalučkih domaćinstava

M.

Banjaluka: Usvojeni Nacrti rebalansa budžeta za ovu i budžet za narednu godin

M.

Novo rješenje za ZIBL, gradski menadžer: Gradska uprava priprema pozajmicu od pola miliona KM

Vanja A

Ostavite komentar