9. Jula 2022.

Na Lexus se čeka duže nego na Ferrari

Big Portal

Reč je o Lekus LX, ogromnom terencu upečatljivog izgleda i vrhunske opreme, za kojim je japanska publika “poludela”. Sa svakim novim danom lista čekanja je rasla, a nakon što je nedavno dostigla neverovatnih 48 meseci, Lexus je odlučio da povuče model iz ponude.

Reč je o privremenoj odluci, koja će biti aktivna sve dok liste čekanja ne počnu da se skraćuju. Slična sudbina čeka i novi Lekus NX, krosover koji je sve traženiji i za koji je lista čekanja već produžena na znatno više od 12 meseci.

Sve u svemu, Toyota, u čijem vlasništvu je premijum brend Lexus, trenutno ne nudi tri modela na japanskom tržištu. Zanimljivo je da su ovi modeli još dostupni u ostatku sveta.

Toyota je ranije najavila probleme u plasmanu, koji su rezultat prekida u isporuci delova i privremenog zatvaranja pojedinih japanskih pogona. Planirano je da se proizvodi 800.000 vozila mesečno, ali će se proizvoditi oko 50.000 jedinica manje.

Tako se negativan trend nastavlja i u drugoj polovini godine, pa je već nagomilan minus od 400.000 automobila. U narednim mesecima, ako uslovi vezani za covid-19 to dozvole, Toyota planira da podigne proizvodnju na 850.000 mesečno i tako poništi deficit iz prve polovine godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare