Na Laušu sagrađen objekat Mjesne zajednice i Policijske stanice - BIGportal.ba
Banja Luka

Na Laušu sagrađen objekat Mjesne zajednice i Policijske stanice

Objekat Mjesne zajednice i Policijske stanice u banjalučkom naselju Lauš je sagrađen i predstoji spoljašnje uređenje zajedno sa gradnjom svih instalacija, u okviru projekta ukupne vrijednosti 1,33 miliona KM.

Iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove potvrdili su Srni da su završeni svi građevinsko-zanatski, hidrotehnički, elektrotehnički i mašinski radovi u i na samom objektu.

Iz resornog odjeljenja su naveli da je završena i fasada.

Slijedi izrada spoljašnjih podzemnih instalacija – vode, kanalizacije i struje i, na kraju, izrada parternog uređenja i pristupne saobraćajnice za objekat, za šta su već ugovoreni radovi.

Po završetku svih radova, planiranih za kraj ljeta, mještani naselja Lauš biće u prilici da ovaj objekat koriste za razne društvene sadržaje jer će raspolagati i salom od 150 mjesta.

U objektu će biti smještena kancelarija za rad Mjesne zajednice, dok će policija iz iznajmljenih prostorija useliti u svoju stanicu.

Kamen temeljac za izgradnju objekta Mjesne zajednice i Policijske stanice na Laušu, u okviru zajedničkog projekta Gradske uprave i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske položen je 13. marta prošle godine.

Prilikom polaganja kamena temeljca istaknuto je kako Policijska stanica Lauš pokriva područje od 870 kilometara kvadratnih, na kojem živi oko 80.000 stanovnika, te da će se izgradnjom ovog modernog objekta stvoriti uslovi da policija efikasnije obavlja zadatke, a time i veći stepen bezbjednosti svih građana.

agencije

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 22.10.2021. godine

Vanja A

Grad uputio inicijativu resornom ministarstvu: Zatražili kontrolu građevinske dozvole garaže UKC Srpske

M.

Putem “Građanske patrole” građani najviše prijavljivali kvarove na javnoj rasvjeti

M.

Ostavite komentar