Na Kosovu i Metohiji uveden policijski čas - BIGportal.ba
Region Vijesti

Na Kosovu i Metohiji uveden policijski čas

Takozvana Vlada Kosova usvojila je na današnjoj sednici nove mere u cilju suzbijanja pandemije korona virusa kojim se od sutra uvodi policijski čas od 22 do 5 sati ujutru i istovremeno se odlaže početak nove školske godine za 13. septembar.

Prema novoj odluci Prištine, ugostiteljski objekti će raditi do 21.30 sati, a usluge će se dobijati samo na otvorenom. Sve javne i privatne institucije dužne su da rade sa osnovnim osobljem do 13. septembra.

Svi građani koji ulaze na teritoriju KiM na prelazima moraju imati dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa odnosno PCR test obavljen u poslednja 72 sata ili serološki test ne stariji od 30 dana.

Premijer privremenih institucija Aljbin Kurti rekao je da se mere protiv pandemije preduzimaju u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji.

  • Sada kada se situacija pogoršala dužni smo da preduzmemo restriktivne mere čiji je cilj da što pre zaustavimo rast broja inficiranih. U obavezi smo da odložimo početak nove školske godine – rekao je Kurti.

U poslednja 24 sata od posledica infekcije korona virusom preminulo je 18 osoba tako da je ukupan broj preminulih 2.411. Testirano je 13.120 uzoraka od kojih je 1.891 pozitivan.

Danas objavljeno

Usvojena odluka o privremenom finansiranju zajedničkih institucija BiH

M.

Skandal: Zastava tzv. OVK na ambasadi Srbije

M.

Reuters: EU više ne može da garantuje sigurno članstvo balkanskim državama

M.

Ostavite komentar