Na Kosovo i Metohiju stiže između 300 i 500 vojnika iz Albanije? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Na Kosovo i Metohiju stiže između 300 i 500 vojnika iz Albanije?

Kontigent vojnika iz Albanije, koji bi u okviru NATO snaga trebalo da bude upućen na Kosovo i Metohiju, brojaće između 300 i 500 vojnika, piše beogradski dnevni list “Blic”.

Ovaj list, pozivajući se na diplomatske izvore, navodi da je u NATO-u donesena politička odluka, dok operativna nije, kao i da je još otvoreno pitanje kada će i u koji dio Kosova i Metohije ovi vojnici biti upućeni.

List podsjeća da je nekoliko vojnika prije dva dana prošetalo glavnom ulicom Sjeverne Mitrovice i da su grupu mahom činili pripadnici Kfora iz evropskih zemalja.

Srpski izvori sa Kosova i Metohije rekli su “Blicu” da su u toj grupi bili i vojnici u uniformama sa crnogorskom zastavom.

“Jedna od ideja i jeste da albanski vojnici, koji bi bili u sastavu Kfora na Kosovu, budu sa vojnicima iz Crne Gore. Prema procjenama, prisustvo Crnogoraca ublažilo bi mogući negativan odnos prema albanskim vojnicima. Crnogorci treba da `amortizuju` moguće neprijateljstvo prema vojnicima iz Albanije”, rekao je ovom listu diplomatski izvor.

List ističe da vojnici NATO-a iz Albanije, koji trenutno borave na Kosovu i Metohiji, učestvuju na vježbama, ali da se njihov precizan broj krije.

“U Prištini su, međutim, već duže vreme dva operativca iz Crne Gore”, naveo je list.

Blic

Danas objavljeno

Niko kao on: Novak Đoković osvojio Rolan Garos!

Zeljka

U Rijeci vakcinacija djece dobi od 12 do 18 godina

M.

Borićemo se za Srbiju, bićemo sluge samo svoga naroda i države

M.

Ostavite komentar