19. Novembra 2022.

Na japanske krokete od vrhunskog mesa morate da čekate 30 godina, a cijena…

Big Portal

Ako naručite kutiju smrznutih kobe goveđih kroketa iz “Asahiye”, porodične mesare u gradu Takasago u prefekturi Hjogo u zapadnom Japanu, proći će još trideset godina pre nego što dobijete porudžbinu. Nije tipfeler, već oko tri decenije.

Osnovana 1926. godine, Asahiya je decenijama prodavala mesne proizvode iz prefekture Hjogo, uključujući govedinu Kobe, pre nego što je dodala goveđe krokete na svoje police u godinama posle Drugog svetskog rata.

Međutim, tek početkom 2000-ih pržene knedle od krompira i govedine postale su internet senzacija, što je rezultiralo smešno dugim čekanjem. Željeni predmet pod nazivom “Ekstremni kroketi” jedan su od četiri tipa Kobe kroketa dostupnih u Asahiji.

Šigeru Nita, treća generacija vlasnika Asahije, preuzeo je posao od svog oca 1994. kada je imao 30 godina. Nakon što je nekoliko godina eksperimentisao sa onlajn prodajom, doneo je smelu odluku i ponudio krokete po znatno nižoj ceni nego što troši na samo meso, i to samo da bi što više ljudi čulo za njegovu mesaru.

Da bi ograničio finansijski gubitak, nudio je samo 200 kroketa nedeljno. Ubrzo se pročula i cena kroketa od vrhunskog mesa koji ne sadrže konzervanse po ceni nešto višoj od 20 evra, a 2016. godine lista čekanja bila je duža od 14 godina.

Marketinški trik se pokazao uspešnim jer je polovina kupaca koji su se raspitivali za krokete naručila Kobe. Sami kroketi su i dalje neisplativi, ali Nitta je zahvalan na popularnosti jer smatra da pomaže u promociji Kobija.

https://www.instagram.com/p/BadV4UlAKpC/?utm_source=ig_embed&ig_rid=20f533e6-1bc0-4bf0-8a32-e65a8d47c215

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare