16. Maja 2021.

Na izlazu iz BiH formirane duge kolone

Big Portal

Na granični prelazima Donja Gradina, Velika Kladuša, Izačić, Orašje i Šamac duže se čeka na izlazu iz BiH, dok na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz AMS upozoravaju vozače na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Na putevima na kojima se izvode radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Lamovita – Ivanjska, od Verića do Lamovite. Za vrijeme obustave, saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu, odnosno lokalni put Lamovita – Bistrica.

Režim saobraćaja zog izgradnje kanalizacije izmijenjen je na raskrsnici magistralnog puta Banjaluka (Rebrovac) – Čelinac i Ulice Mis Adeline Irbi, u naselju Vrbanja.

Zbog opasnosti od odrona i klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum – Šćepan Polje putnička vozila prolaze otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj potpuno obustavljen.

Klizište je obustavilo saobraćaj na regionalnom putu Mrakovica – Gradiška, dionica Mrakovica – Podgradci, dok se otežano prolazi na putu Čajniče – Miljeno u mjestu Luke, Kozarac – Mrakovica, te dionicom Ukrina – Vijaka, a u toku su radovi na dijelu puta od Tedin Hana do Križa na granici sa FBiH.

Radovi su usporili saobraćaj na raskrsnici magistralnog puta Doboj – Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju gdje se gradi kružni tok, zatim na spoju magistralnog puta Rudanka – Doboj i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto – putu “9. januar”, na putnim pravcima Rača – Bijeljina – Ugljevik, Crkvine – Modriča, u Ramićima na spajanju magistralnog puta Ivanjska – Šargovac i lokalnog puta Zalužani – Dragočaj, zatim Karakaj – Drinjača.

I dalje se vozačima savjetuje oprez zbog radova na magistralnom putu od Modriče do Doboja, Klašnice – Gornja Vijaka, na području Kotor Varoša, kao i na ukrštanju puteva Milići – Vlasenica – Han Pijesak i Vlasenica – Tišća zbog izgradnje kružnog toka.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica – Gradiška, dionica Mrakovica – Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac – Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

U toku su deminerski radovi na dionici regionalnog puta Derventa – Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, zbog čega u periodu od 8.15 do 15.05 radnim danima dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Deminerski radovi aktuelni su i na dionici magistralnog puta Brod – Odžak u mjestu Klakar Donji u periodu od 8.00 do 15.00 časova radnim danima, kada dolazi do obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Obustava saobraćaja zbog deminiranja neće biti vikendom i u dane praznika.

U FBiH radovi se izvode u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim časovima, od 23.00 do 4.30, saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla – Kalesija) saobraćaj se od 22 do šest časova ujutro obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila iznad 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mosta r- Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Radovi su aktuelni na putnim pravcima Tarčin – Konjic (Donja Raštelica), Kaonik – Busovača (na ulazu u Busovaču), Posušje – Tomislavgrad (u Čitluku), Stolac – Hutovo (Cerovica) i na izlazu iz Banovića prema Ribnici.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare