12. Septembra 2021.

Na Izbor za mis Velike Britanije ide bez trunke šminke

Big Portal

Finalistkinja takmičenja za najlepšu Britanku, 31-godišnja El Selin imala je neprijatna iskustva tokom detinjstva zbog svoje kovrdžave kose i maljavosti, piše Indipendent.

https://www.instagram.com/p/CTMJBuwDtX4/?utm_source=ig_web_copy_link

Sada živi u Sariju, a u izjavi za Bi-Bi-Si rekla je da su je takođe ismevali zbog oblika tela, a da su je njeni vršnjaci zadirkivali da ima vaške i nazivali gorilom jer je imala malo više malja na licu i rukama nego drugi.

Šminku je počela da nosi sa 13 godina, a u isto vreme i da ispravlja svoju prirodno kovrdžavu kosu.

Osim što radi u zravstvu, El se bavi i pevanjem i pisanjem tekstova. Primetila je da iz godine u godinu filteri na popularnim aplikacijama poput Instagrama Tik-toka rade isto ono što je ona bila primorana da radi u školi.

El se prethodno 2020. godine prijavila za mis Velike Britanije u kategoriji od 27 do 38 godina, ali kaže da oseća da je sudijama dala ono što je mislila da žele da vide.

Međutim, tokom karantina zbog koronavirusa, pritisak da se šminka nosi svakodnevno je pospustio i El je naučila prihvati sebe onakvu kakva jeste.

Još u junu rekla je da je donela odluku da postane prva finalistkinja Izbora za mis Velike Britanije koja se takmiči bez trunke šminke kako bi podržala i promovisala realne standarde lepote i pozitivan pogled na sve oblike tela.

Iako ju je odluka učinila veoma nervoznom oko toga kako će to ljudi prihvatiti odlučila je da to tada objavim kako bi imala hrabrosti da istraje u svojoj nameri.

Današnji izbori lepote manje se bave izgledom, a više „ko ste i šta iznosite na sto“, objašnjava El i dodaje da će se osećati zaista dobro, bez obzira na plasman na takmičenju.

Izvor: RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare