Na hrvatskim kovanicama evra šahovnica i Tesla - BIGportal.ba
Region Vijesti

Na hrvatskim kovanicama evra šahovnica i Tesla

– Кomisija za novac Hrvatske narodne banke utvrdila je konačni prijedlog motiva za nacionalne strane budućih hrvatskih kovanica u evrima – predloženi motivi su šahovnica, geografska karta Hrvatske, kuna, glagoljica i Nikola Tesla.

Vlada Hrvatske je saopštila da će prijedloge razmotriti Nacionalno vijeće za uvođenje evra kao službene valute u Hrvatskoj, te da će o tome Vlada donijeti zaključak.

“Pritom će šahovnica kao motiv biti zajednička podloga na svim kovanicama, a ostali će motivi na apoenima biti raspoređeni na sljedeći način: na kovanici od dva evra biće prikazana geografska karta Hrvatske, na jednom evru motiv kune, na 50, 20 i 10 centi Nikola Tesla, a na jednom, dva i pet centi naći će se motiv glagoljice”, ističe se u saopštenju.

Danas objavljeno

“Crni” ili “istorijski” dan? Referendum prelomio – dok drugi i dalje raspravljaju, oni su odlučno rekli “Da”

M.

Talibanska vjerska policija odlučila: Još jedna zabrana stupa na snagu

M.

SPD i CDU/CSU vode tjesnu borbu za prvo mjesto

M.

1 Komentar

gruja 22 Jula, 2021 at 8:22 am

Odlcno, konacno su priznali da su srbi autohtoni narod sa podrucja danasnje Hrvatske i samim tim da je veliki dio hrvata potekao od srba. Cinom postavljanja Tesle na kovanice, potomkom visevjekovne pravoslavne porodice, sinom pravoslavnog svestenika i jednim od najvecih i najpoznatijih srba na svijetu ukazuju svijetu da srbi i danas cine jedan veoma vazan subjekt u postojanju Hrvatske.

Odgovori

Ostavite komentar