Na graničnim prelazima u BiH bez većih gužvi - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Na graničnim prelazima u BiH bez većih gužvi

Nesmetano odvijanje saobraćaja jutros karakteriše saobraćajnu situaciju na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH), a na graničnim prelazima nije zabilježena gužva, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vangabaritni prevoz kreće se dionicama Prijedor-granični prelaz Gradina, Karanovac-Klašnice-Laktaši-Srbac, Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac i Doboj-Derventa-Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog opasnosti od odrona i klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum-Šćepan Polje putnička vozila prolaze otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj potpuno obustavljen.

Usporeno se vozi na ulazu u Doboj iz pravca Rudanke gdje se gradi kružni tok, a zbog radova će biti izmijenjen i režim saobraćaja na spoju dionice magistralnog puta Rudanka-Doboj i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”.

Radovi su aktuelni na putnim pravcima Rača-Bijeljina-Ugljevik, Crkvine-Modriča, Karakaj-Drinjača, na dijelu magistralnog puta od Modriče do Doboja, te Klašnice-Gornja Vijaka, u naselju Ramići na raskrsnici magistralnog puta i lokalnoh puta Zalužani-Dragočaj, na području Kotor Varoša, kao i na ukrštanju puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća zbog izgradnje kružnog toka.

Klizište je obustavilo saobraćaj na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se otežano prolazi na putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, Kozarac-Mrakovica, te dionicom Ukrina-Vijaka, a u toku su radovi na dijelu puta od Tedin Hana do Križa na granici sa FBiH i na putnom pravcu Jezero-Šipovo.

U FBiH se radovi izvode u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim časovima, od 23 do 4.30, saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 6 časova ujutro obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila iznad 7,5 tona /sa izuzetkom autobusa/ usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi su aktuelni i na putevima Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Doboj-Tuzla (dionici Stjepan Polje-Orahovica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Zenica-Vjetrenice (lokacija Čajdraš), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. Na prelazu Metaljka na putu Čajniče-Pljevlja moguć je prelazak granice od 7 do 19 časova.

Danas objavljeno

Lukašenko uzvraća udarac

M.

“Malo smo i mi krivi”

M.

“Teško je očekivati proboj u pregovorima”

M.

Ostavite komentar