Na granici "palo" 110.000 evra, dva puta pokušan šverc - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Na granici “palo” 110.000 evra, dva puta pokušan šverc

Carinici su na prelazima Batrovci i Gradina tokom prethodna dva dana sprečili da gotovo 110.000 evra bude ilegalno preneto preko granice.

Slučaj u kome je sprečeno krijumčarenje 80.000 evra dogodio se u ranim jutarnjim satima 24. februara 2020. godine na prelazu Batrovci, kada je na ulaz u zemlju za kontrolu pristigao automobil BMW francuskih registarskih oznaka.

Dvojica putnika, francuski državljani turskog porekla, negirali su da kod sebe imaju bilo šta osim ličnog prtalja i dozvoljenog iznosa novca od po 10.000 evra.

Ispostavilo se da to nije tačno, jer su prilikom detaljnog pregleda, najpre ispod suvozačkog sedišta, a potom i u fabričkoj šupljini prtljažnika pronađene koverte sa neprijavljenim novcem, u ukupnom iznosu od 90.000 evra.

Suvozaču (51) koji se prijavio kao vlasnik sakrivenog novca vraćena je dozvoljena suma od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Dan ranije je na prelazu Gradina, na izlazu iz zemlje, radi detaljnog pregleda izvdojen automobil “porše kajen” nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka svojoj zemlji sam putovao 47-godišnji turski državljanin.

On je cariniku, koji mu se obratio na turskom jeziku, rekao da kod sebe ima samo lični prtljag i par stotina evra. Već na samom početku pregleda bilo je jasno da nije rekao istinu, jer je prilikom ličnog pretresa u unutrašnjem džepu jakne koju je putnik imao na sebi pronađeno 39.000 evra.

Do okonačanja postupka, pokrenutog zbog neprijave novca, zadržano je 29.000 evra, a dozvoljeni iznos od 10.000 evra je vraćen putniku.

(Blic)

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar