Na Floridi uhvaćen piton od 5,7 metara, težak 104 kilograma - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Na Floridi uhvaćen piton od 5,7 metara, težak 104 kilograma

Lovci na zmije Rajan Ausburn i Kevin Pavlidis ušli su u trag burmanskom pitonu dugačkom 5,7 metara, postavljajući novi rekord u Floridi u odnosu na prethodni koji je postavila zmija koja je bila kraća za samo nekoliko centimetara.

Članovi organizacije “Florida Fish and Python Action Team” pronašli su ženku zmije kako se provlači kroz močvarnu regiju Everglades i snimili je 2. oktobra nešto prije ponoći. Napor da se zmija izvuče iz “vode do pojasa” uzeo im je, kako su rekli, “svaku trunku snage”.

“Nikad nigdje u blizini nisam vidio zmiju ove veličine i ruke su mi se tresle dok sam joj se približavao”, napisao je Pavlidis na Facebooku. “Svaki piton kojeg ulovimo može biti potencijalno opasan, ali jedan ove veličine? Smrtonosan. Jedna greška i sigurno idem u bolnicu.”

“Ali što je još važnije, ovo je zmija koja je viđa jednom u životu. Mogao bih do kraja svog života izlaziti svake noći i nikada više ne bih vidio ovako veliku”, rekao je stručnjak za zmije, koji tvrdi da je u samo dvije godine vidio više od 400 zmija. Međutim, ništa nije bilo ni približno “zvjeri” od 104 kilograma koju su pronašli prošle sedmice.

Zmija je bila djelimično izvan vode kad su joj se Pavlidis i Ausburn približili. Ausburn kaže da je znao da je zmija velika, ali tek kad su joj se približili shvatili su koliko.

Zmija je zvanično izmjerena za evidenciju rekorda 8. oktobra i potvrđeno je da je to najveći primjerak koji su vidjeli na tom području.

(alo.rs)

Danas objavljeno

Patuljasti jarići su zvijezde Instagrama

Vanja A

Dakota Džonson ima najsmešniji odgovor na komentar “haljina ti je prekratka”

Vanja A

Plava će obojiti sve zimske outfite

Vanja A

Ostavite komentar