Na Đurđevdan policijski čas počinje od 15 časova - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Na Đurđevdan policijski čas počinje od 15 časova

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković saopštio je danas da je Republički štab za vanredne situacije donio odluku da se zabrani kretanje u Republici Srpskoj u periodu od 15 časova 6. maja do 7. maja ujutro u pet sati.

On je rekao da će od 7. maja policijski čas počinjati u 22 sata i završavati u pet ujutro.

Prema njegovim riječima donesena je i oduka, uz preporuke struke, da od sutra nije obavezno nošenje rukavica na javnom prostoru, ali ostaje obaveza da se nose u zatvorenom prostoru, dok obaveza nošenja maski ostaje na snazi.

Kazao je da je starijim osobama od 65 godina dozvoljeno kretanje od sedam do 13 časova svakim danom.

Što se tiče rada frizerskih i kozmetičkih salona, kafića, roštiljnica, javnog prevoza lica na područnim i republičikm autobuskim linijama, ustanova predškolskog obrazovanja, privatnih stomatoloških ordinacija, fitnes-centara, auto-škola, restorana, priređivača igara na sreću i teretana na otvorenom, on je rekao da će će od ponedjeljka, 11. maja, biti dozvoljen rad, uz poštivanje preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Višković je rekao da još neće raditi hoteli, hosteli, bioskopi, pozorišta i dječje igraonice, a struka preporučuje da ne počnu s radom ni sportske organizacije.

(BN)

Danas objavljeno

Skandal: Opet su to uradili, ovaj put četiri “Fajzera”

M.

Eksplozija u Derventi, nastradalo dijete

M.

Odbijen prigovor odbrane da Karadžić služi kaznu u Britaniji

M.

Ostavite komentar