Na dječaka se obrušilo 700 kilograma leda! - BIGportal.ba
Hronika Svijet Vijesti

Na dječaka se obrušilo 700 kilograma leda!

Emran Hamza (2), poreklom iz Srbije, poginuo je u nedelju na božićnom sajmu u Luksemburgu, kada se ledena skulptura od 700 kilograma pala na njega!

Kako za Kurir kaže Asmir Alijević, ujak dečaka, on je sa sestrićem i njegovim ocem Ragbetom Hamzom tog dana otišao na sajam kako bi uživali u lepom danu i kako bi mališan osetio prazničnu atmosferu.

Temperatura u plusu

  • Na vašaru se nalazila postavka ledenih skulptura – kućica, fotelja i Deda Mraz. Emran je razgledao figure i fotografisali smo ga. Poslednja slika mu je na ledenoj fotelji – s kendlom u grlu priča nesrećni ujak.

Nakon što se dečak slikao na fotelji, desila se tragedija.

  • Stajao je sa tatom pored te kućice, dok sam ja bio udaljen od njih nekoliko koraka, stajao sam na klizalištu. Moj zet je Emrana sve vreme držao za ruku – priča ujak i nastavlja:
  • Gornji deo kućice bio je deblji i ona je odjednom pukla i počela da se ruši. Pružio sam ruku da je zadržim, kao i moj zet, ali se led, nažalost, već sručio na dete – priča Alijević.

Viša sila

Otac je uspeo da izvuče sina ispod gomile leda.

  • Išla mu krv na usta i preminuo je – kaže ujak i ističe da je u momentu pada skulpture u blizini bilo još nekoliko dece.
  • Emranov stariji brat je takođe bio tu, kao i druga deca, koja su se igrala. Tog dana je bilo toplo, temperatura je bila u plusu, a reflektori upereni u led. Pretpostavljam da je zbog toga došlo do topljenja i da se kućica zato srušila. To što nas je zadesilo viša je sila, bog je odabrao da se baš Emran nađe u tom trenutku na tom mestu. Mi bismo voleli da se ovo ne dogodi nikome drugom, nijednom detetu, kao i da se obrati pažnja kada se prave skulpture, da se to ne radi nestručno – kaže ujak nastradalog dečaka i napominje da je ukupna težina svih skulptura dve tone.

Porodice Hamza i Alijević goranskog su porekla, ali je on, kao i dečakova majka, odrastao u Zemunu.

Povredile ih spekulacije! Dete nije moglo da sruši kućicu

Asmir Alijević kaže da su ih pogodila nagađanja u luksemburškim medijima da je dečak gurnuo statuu.

  • Dete od dve godine i deset meseci nije moglo da gurne kućicu od 700 kila! Skulptura je kapala sve vreme i verovatno nije bila adekvatno održavana pošto je bilo osam stepeni iznad nule – tvrdi ujak.

(Kurir)

Danas objavljeno

U ponoć izborna tišina: Pravo glasa ima 3,3 mil. ljudi

M.

Vučić se sastaje danas sa Bilčikom, Nemecom i Saracinom

M.

Američki “udar obezglavljivanja” Moskve?; “Nadamo se da ne sumnjate”

M.

Ostavite komentar