Na crvenim potjernicama 101 državljanin BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Na crvenim potjernicama 101 državljanin BiH

Nekoliko novih imena iz BiH našlo se u proteklih nekoliko mjeseci na crvenim potjernicama Interpola, na čijem sajtu su dostupni podaci, odnosno fotografije ukupno 101 državljanina BiH.

Na spisku su i građani BiH za kojim godinama tragaju pravosudne i policijske agencije u BiH, ali i inostranstvu.

Odnedavno im se pridružila i Sandra Kahrić /38/, rođena u Gradišci, koju, između pstalog, terete za krađu, prevaru i druga krivična djela, pišu “Nezavisne novine”.

U tekstu se podsjeća da se nedavno oglasio suprug Kahrićeve koji tvrdi da je njen identitet ukraden, te dodao da njegova porodica ima velike probleme zbog potjernice koja je izdata.

Po zahtjevu pravosudnih organa BiH, odskora je crvena Interpolova potjernica raspisana i za Adisom Velićem /28/ iz Velike Kladuše, za kojim se, prema dostupnim informacijama, traga zbog izdržavanja kazne zatvora od deset mjeseci zbog teškog krivničkog djela protiv bezbjednosti saobraćaja.

Prije nekoliko mjeseci Interpol je objavio crvenu potjernicu za državljaninom BiH Petrom Dabićem /48/, rođenim u Prijedoru, a koji se potražuije zbog iskorišćavanja djece za pornografiju.

Na crvenim potjernicma je ukupno pet žena iz BiH, među kojima i Slobodanka Tošić /34/, bivša mis fotogeničnosti, koja je pobjegla nakon što je pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora zbog učešća u kriminalnoj grupi Darka Eleza i saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale.

Danas objavljeno

Evropol obavijestio MUP Srbije: Kriminalna grupa namjerava atentat na Vučića!

M.

Vučićeva poruka: Nema povlaćenja! Pobijedićemo ih sve

M.

Kriminalcima smeta jaka Srbija na čelu sa Vučićem

M.

Ostavite komentar