Na brojeve iz ovih zemalja se ne javljajte već ih prijavite - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Na brojeve iz ovih zemalja se ne javljajte već ih prijavite

Proteklih nekoliko dana mnogi građani BiH, korisnici usluga “BH Telecoma”, na mobilne telefone su dobijali pozive s nepoznatih brojeva iz inostranstva. Riječ je o takozvanom prozivanju, a propušteni pozivi dolazili su iz Zimbabvea, Nigerije, Moldavije… Portparol kompanije “BH Telecom” Nađa Lutvikadić rekla je da se radi o pokušajima prevare te…

Proteklih nekoliko dana mnogi građani BiH, korisnici usluga “BH Telecoma”, na mobilne telefone su dobijali pozive s nepoznatih brojeva iz inostranstva. Riječ je o takozvanom prozivanju, a propušteni pozivi dolazili su iz Zimbabvea, Nigerije, Moldavije…

Portparol kompanije “BH Telecom” Nađa Lutvikadić rekla je da se radi o pokušajima prevare te da im je isti problem bio prijavljen i proteklih godina. Tada su građani imali propuštene pozive iz Afrike, ali i s drugih kontinenata.

– Korisnici nam se javljaju prethodna dva dana kako bi nam se požalili da primaju ovakve pozive te informišu operatere. Apelujemo i ovim putem da ne uzvraćaju na poziv, jer je to zloupotreba – ističe Lutvikadićeva.

Dodaje da se ovaj problem rješava u roku od nekoliko dana.

Blokiranje broja
– Ukoliko građani imaju propušten poziv, neka ne uzvraćaju niti šalju SMS poruku. Potrebno je samo da pozovu na 1444 i prijave taj konkretan broj, koji ćemo mi blokirati – napomenula je Lutvikadićeva.

Zaštitu korisnika treba osigurati operater.

(Avaz)

Danas objavljeno

Evropska energetska zajednica uvela sankcije BiH

M.

Miroslav Aleksić danas pred tužiocem

M.

Gejts ograničava putovanja-pravi kovid pasoš

M.

Ostavite komentar