Na bjeloruskoj granici s Poljskom oko 4.000 migranata - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Na bjeloruskoj granici s Poljskom oko 4.000 migranata

U blizini bjeloruske granice sa Poljskom trenutno se nalazi oko 3.000 do 4.000 migranata, a na hiljade njih je spremno da ih prati, saopštio je danas portparol poljske vlade Pjotr Miler.

  • U Bjelorusiji ima više od 10.000 ljudi koji su spremni da pređu poljsku granicu“ – rekao je Miler, prenijela je agencija Rojters.

Poljska je pojačala bezbjednosne mjere na granici sa Bjelorusijom, na istočnoj granici Evropske unije, nakon izvještaja da se navodno velika grupa migranata u Bjelorusiji okupila na prelazu između Bjelorusije i Poljske, izjavili su ranije danas zvaničnici.

Poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak naveo je na Tviteru da je više od 12.000 vojnika raspoređeno na granici, 2.000 više u odnosu na 10.000 vojnika koji se tamo nalaze odnedavno, prenio je AP.

On je dodao da je u pripravnost stavljena dobrovoljačka jedinica teritorijalne odbrane.

Poljska vlada zakazala je hitan sastanak.

  • Granica poljske države nije samo linija na mapi. Ova granica je nešto sveto za šta je prolivena krv generacije Poljaka – napisao je na Fejsbuku premijer Mateuš Moravjecki.

Evropska unija je saopštila da se nada da će Poljska, inače članica EU, konačno prihvatiti pomoć Fronteksa, granične agencije, što je do sada odbijala.

Danas objavljeno

Određen pritvor Fuadu Kasumoviću

M.

Danas je Vavedenje Presvete Bogorodice

M.

“Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija; Počnite od sebe”

M.

Ostavite komentar