Na aukciji odmah "planuo" unikatni Ferrari Šakila O'Nila - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Na aukciji odmah “planuo” unikatni Ferrari Šakila O’Nila

Ferrari F355 Spider, koji je bio u vlasništvu slavnog košarkaša Šakila O’Nila, pojavio se na listi aukcijske kuće “Bring-a-Trailer”, gdje je ostao jedan dan do kraja nadmetanja, s cijenom koja je dostigla cifru od 48.500 dolara.

Ova elitna mašina podvrgnuta je teškim doradama kako bi mogla da smjesti ovog velikog čovjeka lično i sada je dostupna “najvišem” mogućem kalibru vozača. 

Kako bi se stvorio dodatni prostor, mekani krov je isječen i zamijenjen posebnim ojačivačima konstrukcije, dok je fabrički rezervoar dobio svog zamjenika u prednjem dijelu automobila radi povećanja mjesta za noge.

Posebni dvotonski crni i srebrni enterijer takođe je modifikovan trkačkim sjedištima specijalno dizajniranim s logom Supermena, ugraviranim u naslonima za glavu. Za sve one koji se ne sjećaju, čuveni Šak je dobio nadimak Supermen u vrhuncu svoje karijere, sasvim slučajno baš u vrijeme kada je kompanija “Ferrari” predstavila svoju F355 liniju.

Prelijepi Spider opremljen je savršenim ozvučenjem, a ostale dodatne komponente uključuju mjenjač inspirisan F1 bolidima i Pirelli P Zero pneumatike na 19-inch Giovanna Luxury petokrakim točkovima. 

Pored ovih specijalno dizajniranih detalja, brojne originalne komponente ovog Spider modela ostale su nepromijenjene. 

Sportski klasik uglađene siluete dolazi u Argento Nürburgring srebrnoj boji, ispod haube nalazi se V8 motor zapremine 3,5 litara, dobar za 375 KS i 363,3 Nm obrtnog momenta.

Štaviše, Šakov model je definitivno u savršenom stanju i dolazi sa svega 11.909 pređenih kilometara.

Danas objavljeno

Kako izgleda najveća benzinska stanica na svijetu

Zeljka

Kinezi grade najveću fabriku baterija za električne automobile u Evropi

Zeljka

Ponovo se prodaje Harley-Davidson Elvisa Prislija

Zeljka

Ostavite komentar