Na Aljasci uklonjen čuveni turistički autobus poznat po knjizi i filmu "U divljini" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Na Aljasci uklonjen čuveni turistički autobus poznat po knjizi i filmu “U divljini”

Napušteni autobus na stazi Stampede na Aljasci, poznat po knjizi i filmu “U divljini” (“Into the wild”) uklonjen je iz bezbjednosnih razloga.

Odluka o uklanjanju autobusa u koordinaciji s Ministarstvom prirodnih resursa donesena je iz brige za javnu bezbjednost,  navodi se u saopćenju čuvara.

Helikopter CH-47 Chinook iz Aljaske vojske podigao je autobus, takođe poznat kao Fairbanks bus 142 i “Magic Bus”, saopštila je Aljaska nacionalna garda, a piše CNN.

Posjeta propalom vozilu postala je svojevrsno hodočašće planinarima od kada je knjiga Jona Krakauera objavljena 1996, a filmska adaptacija objavljena 2007. godine.

Radnja knjige govori o životu Christophera McCandlessa, koji je odrastao u bogatom predgrađu Washingtona. Ali, nakon što je 1990. diplomirao na Univerzitetu Emory u Atlanti u državi Georgia, ostavio je za sobom lagodan život i uputio se na zapad, bez da kaže prijateljima i članovima porodice.

Prošlog februara, vatrogasci i vojnici savezne države Aljaske spasili su pet italijanskih planinara na Stampede stazi dok su se vraćali iz posjete napuštenom autobusu.

Takođe, godinu prije tog slučaja jedna žena iz Bjelorusije poginula je na stazi pokušavajući prijeći rijeku Teklaniku kako bi sa novim suprugom posjetila autobus.

Izvor: Klix

Danas objavljeno

Mračne strane bijele čokolade

V.R.

Britanac pati od rijetkog sindroma koji hranu pretvara u alkohol: Jednom se napio od čipsa

V.R.

“Boli me uvo” autfit Hejli Biber je najjača kombinacija ikad

V.R.

Ostavite komentar