MZT otpustio Amerikanca zbog nesportskog ponašanja - BIGportal.ba
Košarka Sport

MZT otpustio Amerikanca zbog nesportskog ponašanja

Uprava MZT Skoplje prekinula je saradnju sa američkim košarkašem Džabarijem Hindsom zbog “nesportskog ponašanja i omalovažavanja kluba i makedonske košarke”.

Kako se navodi u saopštenju makedonskog šampiona i ABA 2 ligaša, američki plejmejker je dobro počeo sezonu, ali je zatim iz meseca u mesec igrao sve slabije, “da bi u poslednje vreme počeo da se ponaša onako kako ne dolikuje jednom profesionalcu”.

Zbog nezalaganja i omalovažavanja “plavo-belog” dresa skopskog kluba, kao i zbog čestog izlaženja u noćni provod dan pre utakmice, uprava MZT je u dogovoru sa stručnim štabom odlučila da prekine saradnju sa Hindsom.

Strpljenje je potrošeno Hindsovim otvorenim potcenjivanjem makedonskog prvenstva i glasnim negodovanjam “uvek kada treba da nastupi na mečevima Prve lige”.

“Da bude gore, Hinds je u poslednjih pet utakmica na domaćoj sceni postigao ukupno 20 poena ili četiri poena u proseku, što je samo dokaz za njegovo nezalaganje na tim utakmicama”, navodi se u saopštenju MZT.

Makedonski šampion već razmatra opcije oko angažovanja zamene za Hindsa, kako bi tim bio adekvatno popunjen u drugom delu sezone u nacionalnom prvenstvu i ABA 2 ligi.

Danas objavljeno

Tijana Bošković napušta klub?

Vanja A

Vlahovića opet hoće u Londonu, hoće i Dušan…

Vanja A

Radonjić: Priprema utakmice? Top secret!

Vanja A

Ostavite komentar