MV Agusta i kineski Loncin novi partneri - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

MV Agusta i kineski Loncin novi partneri

Polako postaje trend da se zapadni proizvođači motocikala udružuju sa kineskim kompanijama, a najnoviji brend koji je krenuo tim putem je MV Agusta.

Polako postaje trend da se zapadni proizvođači motocikala udružuju sa kineskim kompanijama, a najnoviji brend koji je krenuo tim putem je MV Agusta.

Kako najavljuje italijanski proizvođač, zajedno s kineskom kompanijom Loncin će praviti motocikle zapremine 350-500 kubika, a inicijalno se očekuje linija od četiri modela.

U Kini proizvedeni dvotočkaši italijanskog dizajna bi u salonima MV Aguste trebalo da se nađu do kraja 2021, a očekuje se da će biti premijum ponuda na tržištu motocikala male kubikaže.

Partnerstvo između MV Aguste i Loncina se tu ne zaustavlja, jer je dizajnerska firma italijanske kompanije, Castiglioni istraživački centar dizajnirati modele od 800 kubika za Loncinov premijum brend, Voge.

“Ovo strateško partnerstvo predstavlja važan korak u konsolidaciji naše vizije budućnosti MV Aguste”, izjavio je Timur Sardarov, izvršni direktor italijanske kompanije. “Naš cilj je da potvrdimo lidersku poziciju kada je proizvodnja premijum modela u pitanju, istovremeno proširujući broj kupaca i liniju proizvoda.”

“Radujemo se radu i rastu s novim partnerom, a našim kupcima možemo da obećamo da će uživati u većem broju modela koji dele istu MV Agusta DNK i pedigre.”

Iako će partnerstvo doneti brojne benefite za MV Agustu, nema sumnje da će izazvati kontroverze među njatvrdokornijim ljubiteljima brenda.

Mnogo se pričalo o tome na kakva tržišta i segmente bi kompanija trebalo da se fokusira, naročito nakon što je firma prošla finansijsko restrukturiranje.

Ova najava je potvrda da MV Agusta menja svoj fokus sa manjeg broja modela visokih performansi, na brend koji će obuhvatati više od tradicionalne sportske kategorije.

Izvor: Moto-berza

Danas objavljeno

Petina električnih automobila prodatih u Evropi sklopljena u Kini

Vanja A

Kinezi testirali automobil koji lebdi iznad puta

Vanja A

Kako izgleda blizak susret sa automobilom koji vozi u suprotnom smeru na auto-putu

Vanja A

Ostavite komentar