Mužu Sandre Meljničenko zaplijenili jahtu, a sada ispašta zbog sukoba Rusije i Ukrajine - BIGportal.ba
Ex Yu

Mužu Sandre Meljničenko zaplijenili jahtu, a sada ispašta zbog sukoba Rusije i Ukrajine

Ruskom bogatašu, Andreju Meljničenku, juče je italijanska policija zaplijenila jahtu, ali to nije prvri problem sa kojim se porodica ovog ruskog oligarha susrela.

Kako pišu domaći mediji, ruski bogataš i njegova supruga Sandra, bivša srpska manekenka i pevačica, morali su da otkažu veliku proslavu njegovog 50. rođendana.

Razlog je naravno sukob Rusije i Ukrajine.

Njih dvoje zabave obično priređuju na svojim jahtama, na zaplenjenoj superjahti A i nešto manjoj jahti pod istim imenom. Društvo im prave odabrani gosti, planetarno poznate zvezde, dizajneri i pripadnici džet-seta.

Italijanska finansijska policija je zaplenila jahtu ovoh para, a u njihovom saopštenju navodi se da se brod nazvan SY A vredan oko 530 miliona evra nalazi u skladištu u Trstu.

Luksuzna jahta koju je dizajnirao Filip Stark i izgradila nemačka kompanija “Nobiskrug” među najvećima je na svetu.

Jahta neuobičajenog izgleda i duga 143 metra, sa zakrivljenim jarbolima i trupom je među najvećim jahtama na svetu, a napravljena je 2015. godine. Ima osam paluba, helidrom i podvodnu sobu kroz koju može da se vidi podmorski svet.

Dizajnirana je za 20 gostiju i 54 člana posade.

45-godišnji Meljničenko svojevremeno je izjavio da je nazvao jahtu slovom “A” da bi bila prva na popisu registra pomorskih vozila.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Brutalna poruka Slobe Radanovića zbog drame na Kosovu: “Na koju ste silu udarili, jadna vam majka…”

Vanja A

Ovako je Ela Dvornik izgledala prije estetskih zahvata

Vanja A

Nada Obrić zapjevala u javnosti nakon dvije decenije

Vanja A

Ostavite komentar