26. Septembra 2019.

Mužu prijava zbog štete u „Šumama RS“ a supruzi direktorska fotelja

Big Portal

Kako su prenijeli pojedini mediji, konačna odluka o imenovanju Vukčevićeve biće donesena sutra (četvrtak), čime bi trebala biti stavljena tačka na višednevno spekulisanje o tome ko će prvi čovjek drinićke šumarije, poslije smjene Slađane Banjac.

Međutim, ono što je posebno zanimljivo u ovoj situaciji je da je Dragana Vukčević supruga šefa službe proizvodnje u Šumskom gazdinstvu „Oštrelj-Drinić“ Dragana Vukčevića, protiv koga je MUP RS prije samo nekoliko dana, zajedno sa još dvije osobe, podnio izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da su oštetili „Šume RS“ za čak 240.000 maraka.

Dakle, Šumskim gazdinstvom „Oštrelj-Drinić“ bi, ako sutra bude donesena konačna odluka o imenovanju Vukčevićeve, trebala rukovoditi supruga čovjeka koji je zajedno sa još dvije osobe oštetio upravo to Šumsko gazdinstvo za skoro četvrt miliona maraka.

Vukčevićeva iza sebe, bar se za sada ne zna, nema nekih afera izuzev, prema našim informacijama, zapošljavanja određenog broja članova svoje uže i šire porodice u ovom Šumskom gazdinstvu dok je bila tehnički direktor, a dok je gazdinstvom rukovodio Neđo Galić. Tokom školovanja bila je odličan student Šumarskog fakulteta i njeno znanje niko ne spori i ne može osporiti.

Podsjećamo da su krajem prošle sedmice mediji prenijeli da je MUP Republike Srpske podnio izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv bivšeg direktora Šumskog gazdinstva “Oštrelj-Drinić” Neđe Galića, direktora “Vrbanja šuma” Radislava Čupića i šefa službe proizvodnje šumskog gazdinstva Dragana Vukčevića zbog sumnje da su oštetili šumsko gazdinstvo za oko 240.000 KM.

U saopštenju se navodi da su N.G. u svojstvu službenog lica u šumskom gazdinstvu i R.Č. kao odgovorno lice u pravnom licu iz Kotor Varoša svojim potpisom i pečatom preduzeća ovjerili račune, kojima su šumskom gazdinstvu fakturisani radovi sječe i izvoza šumskih drvnih sortimenata iz dva odjela, iako su znali da su te radove izvršili radnici tog šumskog gazdinstva. Na ovaj način pribavljena je protivpravna imovinska korist pravnom licu iz Kotor Varoša.

– Takođe, suprotno odredbama ugovora i izvođačkog projekta, određeni radovi, koje su izveli radnici pravnog lica, fakturisani su po većoj cijeni od ugovorene, te da je za tu razliku oštećeno šumsko gazdinstvo – navodi se u saopštenju.

Treće prijavljeno lice čiji su inicijali D.V. u svojstvu službenog lica u šumskom gazdinstvu je u namjeri da se prikriju učinci i zarade radnika na poslovima sječe i izvlačenja šumskih drvih sortimenata u odjelima naredilo izmjenu šihtarice, a u prethodnom dogovoru sa N.G i R.Č.

Prema nezvaničnim saznanjima koje su objavili mediji, Galić je naredio radnicima gazdinstva “Oštrelj-Drinić” da isjeku šumu iz odjela 71 i 114/1, a traktorisima da izvuku drvo iz odjela 114/1. Osim toga, potpisao je i prihvatio sedam računa od “Vrbanja šuma” kao da su oni to odradili, što je bilo dogovoreno ugovorom. Direktor “Vrbanja šuma” Radislav Čupić je poslao za isti taj posao, koji radnici njegovog gazdinstva nisu odradili, osam faktura koje je naplatio.

Šef službe proizvodnje šumskog gazdinstva Dragan Vukčević je naredio poslovođama sjekača i traktorista da radnicima koji su sve to radili, izmijene šihterice i upišu da su bili na poslu, ali da nisu radili. Posao im je kasnije isplaćen na ruke. Direktor Šumskog gazdinstva “Oštrelj-Drinić” se sumnjiči da je naredio izradu projekta izgradnje puta – traktorske vlake u odjelu 71, što je bilo u suprotnosti sa izvođačkim projektom i Zakonom o šumama Republike Srpske.

Ti radovi su izvršeni traktorima po cijeni od 31 KM, umjesto animalom (konjima) po cijeni od 21 KM.

(Banjaluka.net)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare