Muzička striming usluga Spotify dobija sopstvenog glasovnog asistenta - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Muzička striming usluga Spotify dobija sopstvenog glasovnog asistenta

Usluga audio striminga ima glasovnog asistenta u aplikaciji kojim možete da rukujete bez ruku, pa tako možete da zatražite od aplikacije da reprodukuje pesmu, izvođača ili plejlistu nakon što kažete “Hej, Spotify”.

Pre toga naravno, trebalo bi da odobrite dozvolu aplikaciji Spotify za pristup mikrofonu ako želite da koristite funkciju, koju možete da uključite iz odeljka za glasovne interakcije u meniju. Kao što je primetila GSM Arena, politika privatnosti kompanije Spotify navodi da usluga skladišti snimke i transkripcije vaših pretraga već nakon što izgovorite budnu reč ili dodirnete dugme za glas.

Naravno, ovo nije sistemski glasovni asistent poput Siri ili Google Assistant-a i funkcionisaće samo kada imate otvorenu aplikaciju.

Izgleda da Spotifi-ov glasovni asistent u aplikaciji ne čini mnogo toga više, a sve ostalo Siri i Google Assistant već rade neko vreme. Međutim, to bi moglo utrti put glasovnim komandama i kontroli u Spotify Car Thing-u, uređaju o kojem se šuška, a koji se u javnosti nazivao baš tako i za kojim se dugo pričalo da bi mogao da parira CarPlay-u, Android Auto-u i Echo Auto-u.

Danas objavljeno

Pogledajte majmuna kiborga kako umom igra Pong zahvaljujući, Elonu Musku

Zeljka

ViewSonic je predstavio nekoliko pristupačnih VRR monitora iz VX18 serije

Zeljka

Samsung i LG će proizvoditi LTPO panele za iPhone 13 Pro i 13 Pro Max

Zeljka

Ostavite komentar