Muzičari iz regiona pjesmom "Life Inflicts" žele na američko tržište - BIGportal.ba
Ex Yu

Muzičari iz regiona pjesmom “Life Inflicts” žele na američko tržište

Poznati rok muzičari sa prostora bivše Jugoslavije udružili su snage na novoj pjesmi “Life Inflicts”, koja će biti snimljena na engleskom jeziku i za američko tržište.

Na ovoj pjesmi sarađuju Igor Paspalj iz Prijedora, dobitnik priznanja za gitaristu godine po izboru najprestižnijeg svjetskog magazina posvećenog gitari “Guitar World” i “Guitar Player”, Dejan Đurković, lider benda “Srčani udar”, Lana Škrgatić iz benda C.U.R.E., te Žanil Tataj Žak, muzičar i producent koji je bio i pjevač “Divljih jagoda”.

“Sudbina nas je spojila na pjesmi ‘Life Inflicts’. Do saradnje je došlo preko zajedničkih prijatelja. Pjesma je poput sjajnih rokerskih hitova osamdesetih godina i siguran sam u njen uspjeh, ne samo na američkom tržištu, nego i u Evropi. Snimio sam svoje dionice i poslao Dejanu. Naša saradnja je dokaz da muzika spaja širom svijeta. Naš region uvijek je imao vrhunske muzičare, a kvalitet dokazuju na svim stranama svijeta”, kazao je Igor Paspalj.

Napomenuo je da se još nije lično upoznao sa Dejanom Đurkovićem, frontmenom “Srčanog udara”, ali da ima osjećaj kao da se poznaju godinama. “Njihova zajednička pjesma s Alenom Islamovićem ‘Trideset kvadrata’ za mene je jedna od najboljih. Super bi bilo da nakon pjesme ‘Life Inflicts’ imamo i zajedničke nastupe. Naravno, ako se u svijetu smiri situacija sa virusom korona i počnu se održavati koncerti”, istakao je Paspalj.

Dejan Đurković, lider “Srčanog udara”, idejni je tvorac ovog muzičkog projekta te autor teksta i muzike za “Life Inflicts”. Ostali muzičari uključeni u njeno nastajanje su svojim odsviranim dionicama, aranžmanima upotpunili finalni ambijent pjesme kao koaranžeri.

Pjesma je miksana u Đurkovićevom studiju “Dynamic Productions” u Kanadi, a snimana u četiri različita tonska studija. Premijera spota i pjesme planirana je za kraj februara 2021. godine.

“Ovo je projekat nevezan za ‘Srčani udar”, gdje se sastalo nekoliko fenomenalnih muzičara u želji da pokušaju da naprave nešto van svojih standardnih granica. Ovo je još projekat bez brenda ili nekog zvaničnog imena benda, a učesnici su isključivo dali fokus samoj pesmi. Pjesma govori o životu, buntu protiv bilo čega nametnutog, o ludilu ili stanju svijesti u koje je zapala planeta tokom posljednjih godinu dana, ali je i dalje veselog karaktera s jakom porukom da sreća počinje od nas, bez obzira na spoljašnji uticaj okolnosti života. Sa Igorom Paspaljem počeo sam saradnju posredstvom Zorana Đurića, organizatora koncerata iz Banjaluke, koji nas je spojio. Igor je na ovoj numeri odsvirao neki divlji solo, s obzirom na to da je pjesma planirana prvenstveno za američko tržište”, rekao je Đurković.

Danas objavljeno

Aleksandra Mladenović o raskidu: Ne želim kontakt sa Isakom

Vanja A

Sloboda Mićalović otkrila šta je tajna njenog njegovanog izgleda

Vanja A

Koje je pravo ime Ilde Šaulić, ima posebno značenje

Vanja A

Ostavite komentar