Muškarcu prijetila smrtna kazna, a onda ga je spasila serija Curb Your Enthusiasm - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Muškarcu prijetila smrtna kazna, a onda ga je spasila serija Curb Your Enthusiasm

MUŠKARAC koji se suočavao sa smrtnom kaznom za ubojstvo tinejdžerice proglašen je nevinim nakon što su pronađeni neobični, ključni dokazi koji pokazuju da je imao čvrst alibi.

Juan Catalan je uhićen i optužen za ubojstvo 16-godišnje Marthe Puebla, koja je ubijena iz vatrenog oružja na pragu svoje kuće u Los Angelesu u svibnju 2003. godine, ali je oslobođen optužbi zahvaljujući HBO-ovom sitcomu Curb Your Enthusiasm.

Policija je vjerovala da je Catalan ubio tinejdžericu po nalogu svog brata Marija i Pueblinog bivšeg dečka Josea Ledesme. Uhićen je, optužen i proveo je šest mjeseci u zatvoru čekajući suđenje na kojem je, da je proglašen krivim, mogao dobiti smrtnu kaznu.

Catalan je inzistirao da je nevin i da je bio na bejzbol utakmici Los Angeles Dodgersa sa svojom šestogodišnjom kćeri u noći ubojstva. To bi mu dalo čvrst alibi, ali njegov pravni tim nije uspio pronaći ništa što bi potkrijepilo njegovu priču i oslobodilo ga optužbi. 

Sve dok nisu dobili malu pomoć od Larryja Davida jer je epizoda The Car Pool Lane iz četvrte sezone serije Curb Your Enthusiasm snimana na stadionu upravo te noći. Neemitirana snimka snimljena za epizodu prikazuje Catalana na utakmici, što je potvrdilo njegov alibi, a tužiteljstvo je bilo prisiljeno odbaciti optužbe za ubojstvo i ponuditi mu nagodbu od 320 hiljade

dolara.

Priča je obrađena u Netflixovom kratkom dokumentarcu

Nevjerojatan slučaj obrađen je u Netflixovom kratkom dokumentarcu The Long Shot iz 2017. godine. Redatelj Jacob LaMendola rekao je da je trebalo pet godina da se snimi dokumentarac, ali je dodao: “Znao sam da je vrijedno odvojiti vrijeme da se to ispriča na pravi način.”

Tijekom intervjua za Indiewire 2017. godine, LaMendola je rekao da mu je trebalo dugo da zadobije Catalonovo povjerenje za pojavljivanje u dokumentarcu. A to je bilo samo pola posla – tada je morao pridobiti Larryja Davida.

“Prvo što je rekao kada sam ga nazvao bilo je: ‘Nema šanse da bih ikada bio dio ovoga.’ Mislim da sam jednostavno pao u šok. Otišli smo tako daleko, imali smo svaki komadić koji je potreban i jednostavno nisam želio da završi”, kazao je Menola.

Kad je LaMendola počeo objašnjavati koliko je truda uložio u pokretanje filma, David je upitao: “Pa čekaj, samo me želiš intervjuirati?”, na što je LaMendola rekao da, a David je odgovorio: “U redu, učinit ću to.”

Index.hr

Danas objavljeno

Nakon razvoda od brazilske manekenke, Tom Brejdi otišao u celibat?

Vanja A

Kompanija za genetski inženjering pokušava da pticu dodo „vrati u život“

Vanja A

Mrmot Fil predviđa još šest nedelja zime

Vanja A

Ostavite komentar