Muškarci obratite pažnju: Koja je prosječna veličina penisa - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Muškarci obratite pažnju: Koja je prosječna veličina penisa

Portal Medical News predstavio je kompilaciju svih naučnih studija o veličini penisa koja može pomoći u dobijanju odgovora.

nogi naučnici i istraživači pokušali su odgovoriti na pitanje mnogih žena i muškaraca – Koja je prosečna veličina penisa?

Portal Medical News predstavio je kompilaciju svih naučnih studija o veličini penisa koja može pomoći u dobijanju odgovora.

S obzirom na sve veću prisutnost besplatne i lako dostupne pornografije na internetu i porast agresivnih kampanja firmi koje obećavaju povećanje penisa, lako je shvatiti zašto je istina o dužini i opsegu muških genitalija mogla postati nepoznanica. Možda zato i ne čudi činjenica da je povećana anksioznost kod muškaraca zbog njihove muškosti.

Kada je penis premali?

U istraživanju objavljenom u Žurnalu Urologija analizirane su veličine penisa 80 fizički prosečnih muškaraca. Penisi su im mereni prije i nakon erekcije izazvane lekovima. Zaključili su da se samo muškarci koji imaju dužinu manju od četiri centimetra kada je penis u stanju mirovanja, ili u erekciji manju od 7,5 centimetara, mogu smatrati kandidatima za povećanje penisa.

Koja je normalna ili prosečna veličina penisa?

Istraživači iste studije navode kako je prosečna veličina 8,8 centimetara u stanju mirovanja i 12,9 centimetara u stanju erekcije. Otkriveno je i to da veličina penisa u stanju mirovanja nije povezana s veličinom penisa u stanju erekcije.

Kako bi se otkrilo koliko penis može porast, urađeno je istraživanje na 200 turskih muškaraca i utvrđeno je da se to ne može predvideti na osnovu veličine penisa u stanju mirovanja.

Američka studija koja se oslonila na rezultate 1.600 Amerikanaca koji su sami merili veličinu penisa utvrdila je kako je prosečna veličina penisa u stanju erekcije 14,2 centimetra, obim oko 12,2 centimetra. U studiji se dodaje da na dimenzije penisa u stanju erekcije mogu uticati način na koji se muškarac uzbudi i da li muškarac koristi stimulaciju rukom. Dali su i savet muškarcima kako da izmere veličinu penisa. Potrebno je da lenjir postavite u prepone i merite od početka penisa do vrha.

Ženama je manje bitna veličina nego muškarcima

Čini se da je zabrinutost muškaraca da li veličina penisa zadovoljava želje žena uglavnom pogrešna. Ovome doprinosi i to što iz sopstvene perspektive muškarca njegov penis izgleda manji nego kada ga neko drugi posmatra sa strane.

U studiji koja je objavljena u britanskom Žurnalu urologije navodi se kako je 85 posto žena zadovoljno veličinom i proporcijama partnerovog penisa, što je mnogo više u odnosu na procenat muškaraca. Čak 45 posto njih veruje da imaju mali penis. Dok muškarci više brinu o dužini, žene više brinu o obimu.

U studiji u kojoj je učestvovalo 50 seksualno aktivnih žena navodi se kako je devet od 10 žena kazalo da im je obim penisa važniji za seksualnu satisfakciju od dužine.

Žene ne žele muškarce s velikim penisom

Studija objavljena u žurnalu Plos One u novembru 2015. godine imala je novi pristup gde su ženama prikazivali 33 veličine penisa u 3D modelima. Trebale su da izaberu najpoželjniju veličinu. Žene su u većini slučajeva izabrale modele koji su vrlo malo iznad prosečne veličine penisa.

Mali uticaj pretilosti na veličinu penisa

Studija koja je rađena u Saudijskoj Arabiji pokazala je da BMI indeks ima malu povezanost s dužinom penisa u stanju erekcije. Penis se može učiniti kraćim ako je osoba deblja, ali u suštini to nije tako. Takođe, muškarcima je poručeno da ne moraju brinuti da li će se njihov penis smanjiti tokom godina. Razlika između muškaraca u 70-im i 20-im bila je manja od jednog centimetra.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Vaš ljubimac jede travu? Razlozi su obični, iako navika nije “pseća”

Vanja A

Ni Mišel Obama ne može da odoli kreacijama srpske dizajnerke

Vanja A

Nije htjela na dodjelu nagrada u ovako provokativnoj haljini, ali se ipak slikala u njoj

Vanja A

Ostavite komentar