Muškarci mogu nanjušiti kada je žena uzbuđena, kako to na njih utiče - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Muškarci mogu nanjušiti kada je žena uzbuđena, kako to na njih utiče

Muškarci mogu doslovno ‘nanjušiti’ kad je žena seksualno uzbuđena i u to vrijeme ih smatraju privlačnijima. Pokazao je to niz testova ‘na slijepo’ tokom kojih su muškarci udisali miris ženskog znoja, pri čemu bi ženu koja je seksualno uzbuđena procijenili privlačnijom.

Istraživanje je, osim toga, pokazalo da izlaganje muškaraca hemijskim signalima iz znoja seksualno uzbuđene žene, dovodi do povećanja nivoa seksualne uzbuđenosti i kod muškaraca.

Provedena su tri eksperimenta u nizu da bi se došlo do odgovora na pitanje kako uzbuđenost žene utiče na muškarce. U prvom eksperimentu, u koji je bilo uključeno 19 heteroseksualnih žena koje nisu uzimale kontracepciju, muškarci su ‘njušili’ znoj ispod pazuha kod žena koje su bile seksualno uzbuđene i one su im bile privlačnije nego kad su mirisali znoj istih tih žena koje nisu bile uzbuđene.

U drugom se pokazalo da izloženost znoju uzbuđene žene povećava seksualnu uzbuđenost kod muškarca, dok je treći eksperiment u nizu pokazao da će uopšte izlaganje seksualnim signalima iz ženskog znoja povećati seksualnu motivaciju kod muškaraca.

Dva dana prije svakog eksperimenta, žene nisu smjele pušiti, konzumirati alkohol, jesti pretjerano začinjenu hranu ili bijeli luk, niti koristiti dezodoranse i parfeme, a pogotovo ne imati seksualne odnose, što bi moglo ‘zbuniti’ muškarce. Prije nego što je započelo uzimanje uzorka, svoje su pazuhe obrisale maramicom bez mirisa, a onda postavile pamučne jastučiće koji su upijali znoj ispod dotad nekorištene, čiste bijele majice.

Tada su morale sjesti ispred računara i odgledati scene iz kultnog erotskog filma “9 Songs”, s nizom eksplicitnih scena seksa između muškarca i žene.

Da bi se pak umanjila mogućnost da se kod njih javi seksualno uzbuđenje, gledale su 20-minutni dokumentarac o izgradnji mosta.

Nakon toga žene su odgovarale na upitnik o svom stanju, ocjenjujući seksualno uzbuđenje tokom gledanja ta dva videa, te opšti interes i osjećaj prema videu. Istovremeno su uklonjeni i pohranjeni jastučići koje su imale ispod pazuha.

U istraživanju su učestvovala 24 heteroseksualna muškarca, studenti u dobi od 21 godine, koji nisu smjeli biti prehlađeni, odnosno imati začepljen nos, niti koristiti losion poslije brijanja. Svaki muškarac trebalo je da onjuši svih 22 uzorka mirisa (dakle, oba jastučića od svake žene), i to nasumičnim redoslijedom, pri čemu se rangiralo nekoliko stvari.

Prvo, trebali su procijeniti mirise na skali od 1 do 7, po intenzitetu i ugodnosti. Zatim su trebali izdvojiti mirise koje smatraju atraktivnijima.

Očekivano, pokazalo se da su žene bile seksualno uzbuđenije dok su gledale eksplicitne scene seksa. Ocjenjujući intenzitet i ugodu mirisa, muškarci nisu pravili neku razliku između uzbuđenih ili neuzbuđenih žena, ali kada su trebali izabrati one mirise koji su im atraktivniji, birali su miris seksualno uzbuđenih žena.

Pokazalo se da su njušeći taj miris i sami postali seksualno uzbuđeni.

Dr Arno Visman koji je proveo istraživanje na Univerzitetu u Kentu rekao je da studije sugerišu da su muškarci osjetljivi na mirisne signale seksualnog uzbuđenja koje oslobađaju žene. ‘U paketu’ s odgovarajućim vizuelnim i slušnim izrazima seksualnog interesa, miris može proizvesti jači ukupni utisak i povećati seksualnu motivaciju kod muškarca, kaže, a prenosi “Daily Mail”.

Izvor: Nezavisne

Danas objavljeno

Grad u kom nikada nije dosadno

Vanja A

Glumica objavila rijetku fotografiju svojih 18-godišnjih blizanaca

Vanja A

Ronaldova djeca moraju da poštuju ova pravila

Vanja A

Ostavite komentar