Muškarci koji finansijski zavise od žena su pod velikim stresom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Muškarci koji finansijski zavise od žena su pod velikim stresom

Istraživanje je pokazalo i da muškarcima prije braka nije smetalo što je partnerka više zarađivala, ali očigledno postaju ranjiviji poslije vjenčanja, zbog društvenih normi

MUŠKARCI čije supruge imaju 40 odsto veći prihod od njih su pod velikim stresom, naročito ako finansijski zavise od nežnije polovine, pokazalo je istraživanja britanskog univerziteta Bat. Ekonomista dr Džoun Sirda smatra da ovakvi rezultati govore da i dalje postoji tradicionalno uverenje da muškarci moraju da zarađuju više od svojih žena, ali i da to može da se odrazi na njihovo zdravlje.

– Stres iz pomenutog razloga može izazvati ozbiljne fizičke, ali i mentalne, emocionalne i socijalne probleme – rekla je dr Sirda.

Studija, u kojoj je učestvovalo 6.000 parova, pokazuje da u brakovima u kojima žene ostvaruju veći prihod od “glave” porodice, raste procenat prevara i razvoda. Istraživanje je pokazalo i da muškarcima pre braka nije smetalo što je partnerka više zarađivala, ali očigledno postaju ranjiviji posle venčanja, zbog društvenih normi.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Karamelizovani banana tost – idealna verzija slatkog doručka

Zeljka

Jednostavne promjene u jelovniku zbog kojih ćete se otarasiti sala na stomaku

Zeljka

Istraživanje potvrdilo šta smanjuje stres, pola sata šetnje kroz šumu ili grad?

Zeljka

Ostavite komentar