Muškarac osumnjičen da je davao djevojci narkotike bio član krimi grupe - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Muškarac osumnjičen da je davao djevojci narkotike bio član krimi grupe

M. M. (29) iz okoline Negotina nađena je mrtva u stanu svog dečka D. Ž. (35), koji je odmah uhapšen. Sumnja se da se djevojka predozirala narkoticima, čije uživanje joj je navodno omogućio partner.

Kako saznajemo, mrtvu djevojku je u krevetu svog sina našla njegova majka, koja je došla da ih probudi.

Nije se probudila
– Žena je uspjela da probudi D.Ž., ali ne i M.M. Jako se uplašila i odmah posumnjala da su tokom noći konzumirali drogu, naročito jer su na stolu bile razne psihoaktivne tablete, kao i lijekovi za smirenje i špricevi – kaže naš izvor upoznat sa slučajem i dodaje da je majka D. Ž. pozvala policiju.

Prema njegovim riječima, navodno su i momak i djevojka bili zavisnici od narkotika, a prema nekim informacijama, on je trenutno na odvikavanju, zbog čega je navodno konzumirao i lijek “metadon”.

– Postoji mogućnost da je djevojka popila upravo “metadon”, moguće i u kombinaciji sa drugim opijatima. Tijelo je poslato na obdukciju, a biće naložena i toksikološka analiza, što će pokazati od čega je tačno umrla – kaže izvor.

D.Ž. zasad se sumnjiči za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, poslije čega će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu.

– D.Ž. urađen je alko-test, uzet mu je i urin na analizu kako bi se utvrdilo da li je bio pod dejstvom alkohola i droga – kaže izvor.

Inače, uhapšeni muškarac je i ranije dovođen u vezu s narkoticima, a ranije je čak i hapšen kao dio velike kriminalne grupe koja se bavila švercom heroina i marihuane.

Krimi-grupa
– Policija je u prošlosti više puta kod njega pronalazila drogu. Svojevremeno mu je i suđeno kao članu kriminalne grupe Agima Isljamija za neovlašćenu prodaju narkotika, ali ga je sud 2010. oslobodio optužbi – kaže izvor i podsjeća da je Agim Isljami osuđen na šest i po godina zatvora kao organizator kriminalne grupe koja je rasturala narkotike u Timočkoj Krajini, a u posao s drogom je upleo i majku i ženu.

– Isljami se teretio da je organizovao najveću mrežu preprodavaca droge u Timočkoj Krajini koja je imala 32 vojnika, među kojima su bili i članovi njegove porodice, ali i D. Ž., koji je na kraju sudskog procesa oslobođen krivice – kaže sagovornik.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Eksplozija bombe potresla Minhen, ima ranjenih

M.

Izetbegović: Nema pomaka u pregovorima o izmjeni Izbornog takona BiH

M.

EU usvojila peti paket sankcija protiv Belorusije

M.

Ostavite komentar