9. Novembra 2021.

Musk pitao pratioce da li proda 10 posto svog udjela u Tesli

Big Portal

Ilon Musk pitao je svoje pratioce na Twitteru, da li bi trebalo da proda 10 posto svog udela u Tesli, na što mu je 57,9 posto onih koji su reagovali, od ukupno 3,5 miliona pratilaca preporučilo da deonice proda.

“Bio sam spreman da prihvatim rezultat kakav god bio”, rekao je poduzetnik koji redovno koristi društvenu mrežu za neočekivane objave i začuđujuće komentare. Nije precizirao kada namerava da proda svoje deonice, niti kako.

Najbogatiji čovek na svetu je ranije kritikovao najavljeni porez demokrata usmeren na milijardere, napisavši na Twitteru: “Na kraju im ponestane novca drugih ljudi i onda dođu po vas.” U subotu se ponovo vratio na tu temu i napisao da se “u poslednje vreme dosta se govori o nerealizovanoj dobiti kao alatu za utaju poreza, predlažem prodaju 10 posto svojih deonica Tesle”.

https://twitter.com/elonmusk/status/1457064697782489088

Njegov tvit se odnosio na mini-anketu koji pratiocima nudi da glasaju “da” ili “ne”. Prema Bloombergu, Elon Musk je posedovao 30. juna oko 17 posto dionica Tesle, kompanije koja trenutno vredi 208 milijardi dolara. Prodajom 10 posto svojih deonica, teoretski bi mogao da dobije malo manje od 21 milijarde dolara. Sa svojim udelima u svojim drugim kompanijama, posebno u oblasti proizvodnje raketa SpaceX, Elon Musk je teoretski najbogatiji čovek na svetu sa 338 milijardi dolara, prema proceni Bloomberga. “Ne zaboravite da nigde ne dobijam platu, ni bonus”, naglasio je bio na Twitteru. “Imam samo deonice i jedini način da lično platim porez je da ih prodam”, dodao je.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare