Musaka - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Musaka

Uvijek rado viđena na stolu – musaka, a ovo je naš prijedlog recepta mnogima omiljenog jela.

Sastojci:

400 g mljevenog mesa

4 krompira

2 glavice crnog luka

200 ml mlijeka

2 jajeta

po potrebi ulje

so

mljeveni biber

Priprema

Isjeći crni luk na sitne kockice i izdinstati. Dodati mljeveno meso i dinstati da bude rastresito. Dodati so i biber po ukusu. Krompir oguliti i isjeći na tanke kolutove. Nauljiti šerpu i poredati krompir. Redati red mesa, red krompira. Početi i završiti s krompirom. Posoliti musaku, preliti sa malo ulja i dodati vode da ogrezne. Staviti šerpu na ringlu na umjerenu temperaturu, da tiho ključa. Kada krompir omekša i ispari dio vode doliti 200 ml mlijeka i staviti u rernu na 200 stepeni.

Kada se mlijeko ukuva i kada je jelo gotovo, umutiti u posebnu posudu dva jajeta s malo vode. Preliti musaku i vratiti u rernu na pet minuta da se zapeče.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Mekan i sočan kolač spremljen po najboljem receptu naših baka

Zeljka

Kako ČUVATI PARADAJZ da ne postane BRAŠNAST? Postoje dva GENIJALNA TRIKA za najbolji ukus

Zeljka

Četiri znaka da ste pod hroničnim stresom a da to i ne znate

Zeljka

Ostavite komentar