13. Septembra 2020.

Musaka sa boranijom za sva čula

Big Portal

Potrebno je:

  • 700 g mlade boranije
  • 400 g mljevenog mesa
  • 1 paradajz
  • 3 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • malo aleve paprike, biber, so, može suvi začin
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti sjeckan crni luk, pa kad bude staklast dodati mljeveno meso, pa ga tiho upržiti. Dodati so, biber i alevu papriku. Boraniju očistiti i oprati, isjeći na dijelove i obariti. Ubaciti u boraniju mljeveno meso i izjednačiti

.U činiju umutiti jaja, dodati pavlaku i bijeli luk i izmešati. Pleh podmazati uljem, istresti boraniju i sitno sjeckan paradajz, prenosi Bakina kuhinja.

Preliti pavlakom i dobro protresti da se slegne do dna. Peći na 220 stepeni 50-60 minuta da ispari tečnost.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare