Potrebno je:
- 700 g mlade boranije
- 400 g mljevenog mesa
- 1 paradajz
- 3 jaja
- 200 g kisele pavlake
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- malo aleve paprike, biber, so, može suvi začin
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sjeckan crni luk, pa kad bude staklast dodati mljeveno meso, pa ga tiho upržiti. Dodati so, biber i alevu papriku. Boraniju očistiti i oprati, isjeći na dijelove i obariti. Ubaciti u boraniju mljeveno meso i izjednačiti
.U činiju umutiti jaja, dodati pavlaku i bijeli luk i izmešati. Pleh podmazati uljem, istresti boraniju i sitno sjeckan paradajz, prenosi Bakina kuhinja.
Preliti pavlakom i dobro protresti da se slegne do dna. Peći na 220 stepeni 50-60 minuta da ispari tečnost.