Musaka s tikvicama i pljeskavicama - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Musaka s tikvicama i pljeskavicama

Sastojci:

2 gotove pljeskavice s lukom

100 g kačkavalja

200 g kisele pavlake

200 ml mlijeka ili jogurta

2 tikvice

3-4 jaja

ulje, so

1 veća mrkva

malo prezli i brašna

Priprema:

Tikvice oguliti, isjeći na punije listove i posoliti. Ostaviti da stoje 20 minuta pa ocijediti tečnost. Ispohovati ih u jaji-ma, brašnu i prezlama. U jaja što su ostala dodati još jedno jaje, ubaciti pavlaku, mlijeko ili jogurt i izmiješati. Tepsiju za musaku podmazati, na dno staviti red tikvica pa prema-zati malo pavlakom i jajima, staviti jednu pljeskavicu pa kačkavalj i tikvice, zatim pavlaku, pljeskavicu i sve ostalo do utroška. Završiti tikvicama i preliti pavlakom. Peći na 200-220 stepeni Celzijusa oko sat vremena.

Danas objavljeno

Ovo je najzdravija sorta jabuka

Vanja A

Moraš probati ove slane ukusne muffine idealne za prazničnu trpezu

Vanja A

Krofne sa brusnicama i cimetom

Vanja A

Ostavite komentar