12. Novembra 2020.

Musaka s tikvicama i pljeskavicama

Big Portal

2 gotove pljeskavice s lukom

100 g kačkavalja

200 g kisele pavlake

200 ml mlijeka ili jogurta

2 tikvice

3-4 jaja

ulje, so

1 veća mrkva

malo prezli i brašna

Priprema:

Tikvice oguliti, isjeći na punije listove i posoliti. Ostaviti da stoje 20 minuta pa ocijediti tečnost. Ispohovati ih u jaji-ma, brašnu i prezlama. U jaja što su ostala dodati još jedno jaje, ubaciti pavlaku, mlijeko ili jogurt i izmiješati. Tepsiju za musaku podmazati, na dno staviti red tikvica pa prema-zati malo pavlakom i jajima, staviti jednu pljeskavicu pa kačkavalj i tikvice, zatim pavlaku, pljeskavicu i sve ostalo do utroška. Završiti tikvicama i preliti pavlakom. Peći na 200-220 stepeni Celzijusa oko sat vremena.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare