MUP Srpske: Zabilježeno 62 prekršaja zbog vanrednog stanja - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

MUP Srpske: Zabilježeno 62 prekršaja zbog vanrednog stanja

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj sankcionisano je 36 građana zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 05.00 časova.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsjećaju da su od ove zabrane izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici iskazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

  • Policijski službenici izdali su 24 prekršajna naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, a u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba od 10. aprila 2020. godine – navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Ističu da su evidentirana dva lica koja su prekršila izrečenu mjeru izolacije, dok je jedno lice istovremeno prekršilo policijski čas i izrečenu mjeru izolacije

  • Evidentirano je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi – Oko 01,10 časova u neposrednoj blizini karantina opštine Višegrad, koji se nalazi u kompleksu Andrić grada zatečen je A.G. iz Višegrada koji je neovlašteno ušao u karantin i ostvario kontakt sa osobom koja boravi u istom. Lice je bilo u vidno alkoholisanom stanju, što je potvrđeno i alkotestiranjem. Policijski službenici Policijske stanice Višegrad su lišili slobode A.G., a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo se izjasnio da protiv lica bude podnesen izještaj zbog izvršenog krivičnog djela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije. Licu je i izdato i rješenje o izolaciji na period od 14 dana – navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar