MUP Srpske: Sprovedena akcija "Ket" - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

MUP Srpske: Sprovedena akcija “Ket”

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sprovelo je operativnu akciju kodnog naziva “Ket”, zbog sumnje da je više lica počinilo krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa neovlaštenim prometom oružja i vojne opreme, te proizvoda dvojne upotrebe i neovlaštenog prometa droge.

Akciju je sprovela Uprava MUP-a Srpske za borbu protiv terorizma i ekstremizma, u saradnji sa Policijom Austrije, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Na području Austrije u prethodnom periodu uhapšeno je jedno lice, dok su juče službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma, postupajući po naredbi Suda BiH, pretresli dvije lokacije na području Banjaluke koje koristi osumnjičeno lice D.M.

U okviru akcije pronađeno je i privremeno oduzeto četiri kilograma eksploziva “nitropenta” /PENT/, 10 metara štapina, osam komada električnih upaljača i četiri električna sabotažna upaljača, zatim određena količina kokaina i marihuane, pištoljska i puščana municija različitog kalibra, te ostali predmeti koji se mogu koristiti kao dokazi u daljem krivičnom postupku protiv osumnjičenih.

Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj protiv tri lica o počinjenim krivičnim djelima.

MUP Republike Srpske je u sprovođenju operativne akcije “Ket” podržao projekat IPA 2019 “Borba protiv teškog kriminala na zapadnom Balkanu”.

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar