MUP Srpske: Do podneva protivdiverzioni pregledi završeni u 222 škole - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

MUP Srpske: Do podneva protivdiverzioni pregledi završeni u 222 škole

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su danas do 12 časova protivdiverzione preglede u 222 osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj u kojima je prijavljeno da je postavljena eksplozivna naprava.

  • Na području Republike Srpske do sada je policiji prijavljeno je da je 429 osnovnih (centralne i područne) i srednjih škola u Republici Srpskoj primilo imejl sa porukom prijetećeg sadržaja da je postavljena bomba u školi – navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Navode da u školama gdje nije još završen prodivdiverzioni pregled od strane policijskih službenika nadležnih policijskih uprava, lice mjesta se obezbjeđuje i one neće biti otvorene, dok god se PDZ pregled ne završi, odnosno ne utvrdi da nema bezbjednosnih prijetnji.

  • Istovremeno, nadležne policijske uprave u saradnji sa Odjeljenjem za visokotehnološi kriminalitet Uprave kriminalističke policije provodi istragu u cilju identifikacije lica koje je poslalo ove prijetnje i u okviru ovih aktivnosti utvrđeno je nekoliko IP adresa iz inostranstva – dodaje se u saopštenju.

Većina nadležnih tužilaštva je ovaj događaj kvalifikovala kao krivično djelo “Lažno prijavljivanje krivičnog djela”.

Danas objavljeno

Rusi žestoko odgovorili: Uništenje

Vanja A

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

Ostavite komentar