MUP Srbije: Dojave o bombama upućene iz Gambije, uhapšen osumnjičeni - BIGportal.ba
Region Vijesti

MUP Srbije: Dojave o bombama upućene iz Gambije, uhapšen osumnjičeni

U Gambiji je uhapšen državljanin te zemlje čiji su inicijali K.B. koji je priznao da je slao prijeteće poruke Srbiji sa svoje mejl adrese, saopšteno je večeras iz MUP-a Srbije.

Interpol Gambije obavijestio je danas MUP Srbije da su izvršene provjere u vezi sa brojem telefona i IP adrese povezanih sa mejl adresama sa kojih su upućene prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama na teritoriji Srbije i da je u Gambiji uhapšen K.B. koji je priznao da je slao prijeteće poruke.

Policija navodi da se osnovano sumnja da je K.B. u tome imao pomoć studenta iz Poljske, a u narednom periodu MUP Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal iniciraće međunarodnu pravnu pomoć s ciljem identifikacije i procesuiranja osumnjičenog iz Poljske.

U saopštenju se navodi da su identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su stizale prijeteće poruke o postavljenim bombama sa servisa Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex i da su o svemu obaviješteni inostrani partneri MUP-a, od kojih očekuju adekvatnu reakciju.

MUP Srbije utvrdio je ranije da su prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama stizale pretežno iz Poljske, Gambije, Irana, Nigerije, Ukrajine, Slovenije i Rusije.

Pripadnici MUP-a rasvijetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, brzo pronašli izvršioce i procesuirali ih.

  • Srbija je meta specijalnog rata, ali će izdržati sve pritiske i hakerske napade, baš kao i druge države koje se suočavaju sa identičnim slučajevima pretnji o postavljenim bombama – navedeno je u policijskom saopštenju.

Danas objavljeno

Turska bjesna zbog Ukrajine: Imaju jedan zahtjev

M.

Izjava Turkovićeve dokaz da se raspala spoljna politika BiH

M.

Navijači u Australiji skandirali: Za dom spremni

M.

Ostavite komentar