MUP RS: Dva lica uhapšena, oduzet helikopter - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

MUP RS: Dva lica uhapšena, oduzet helikopter

U toku akcije pronađen je i privremeno oduzet helikopter, jer postoji osnovi sumnji da je falisifikovana dokumentacija, saopšteno je iz MUP RS i dodaje da su u toku još uvijek pretresi na pojedinim lokacijama.

-Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka sprovode operativnu akciju kodnognaziva „Parma 2“ koja je usmjerena na otkrivanje i rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblastiimovinskog i privrednog kriminaliteta.

U dosadašnjem toku akcije, slobode su lišena dva lica incijala G.R. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela: “Neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka”, “Ugrožavanje sigurnosti”, “utaja”, “prevara”, falsifikovanje isprave i lice M.R. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela: “Falsifikovanje isprave”, Nevođenje na ovjeru meistinitog sadržaja” i “Neovlašteno pružanje medicinskih usluga”.

Naime, G.R. se sumnjiči da je u maju 2020 godine neovlašteno pristupio fejsbuk nalogu oštećenog lica te predstavljajući se kao oštećeni, uputio prijetnje po život i tijelo policijskim službenicima PU Banjaluka.

Takođe, postoje osnovi sumnje da je G.R. prodao vozilo marke „Mercedes ML“ koje mu je bilo povjereno na čuvanje, trećem licu, pribavljajući na taj način protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 30.000КM.

U toku 2017. godine G.R. je falsifikovao ljekarske nalaze u kojem mu je konstatovano teško zdravstveno oboljenje, te je isteu dva navrata dostavio u krivični spis Osnovnog suda Banja Luka, tražeći za sebe pogodnosti upogledu izvršenja krivičnih sankcija.

Lice M.R. se sumnjiči da je u prethodnom periodu izradilo diplomu Stomatološkog fakultata u Sarajevu na svoje ime po kojoj je steklo zvanje master/magistar stomatoloških nauka.

Na osnovu diplome, M.R. je pribavila potrebna odobrenja nadležnih organa, te je 2017 godine u Banjaluci registrovala stomatološku ordinaciju u kojoj je kao zaposlena neovlašteno pružala medicinske usluge.U okviru ovih aktivnosti slobode je lišeno i lice inicijala S.S.

U toku akcije pronađen je i privremeno oduzet helikopter, jer postoji osnovi sumnji da je falisifikovana dokumentacija, saopšteno je iz MUP RS i dodaje da su u toku još uvijek pretresi na pojedinim lokacijama.

(BN)

Danas objavljeno

Smrtonosne oluje pogodile Evropu, najmanje 13 mrtvih

M.

“Evropa je osuđena na glad, hladnoću i izolaciju”

M.

Za kazne duguje 4.300 maraka: Nesavjesni vozač ostao bez “pežoa”

M.

Ostavite komentar