Muke vozača u pojedinim naseljima: Moraju preći u suprotnu traku da obiđu rupe - BIGportal.ba
Banja Luka

Muke vozača u pojedinim naseljima: Moraju preći u suprotnu traku da obiđu rupe

Vozači zbog rupa u nekim slučajevima moraju preći u suprotnu traku kako bi ih zaobišli i tako dovode u opasnost i sebe i druge vozače, žale se građani.

Mještani Kumsala kažu da je situacija u ovom naselju sve gora te da više ne znaju kome da se obrate kako bi se nešto uradilo po tom pitanju.

“Svaki dan idem na posao iz Kumsala do centra i stalno strepim da ne oštetim auto, jer su putevi katastrofalni. Na jednom dijelu kada iz Kumsala idem prema gradu moram preći u suprotnu traku, iako je to jako opasno, ali ako pređem preko te velike rupe bojim se da ću oštetiti auto”, žali se mještanin Kumsala.

Kaže je da je posebno loše kada padne kiše i kada se zbog vode rupe slabo vide.

Da situacija nije ništa bolja ni u Lazarevu, potvrđuju mještani ovog naselja, koji su, kako navode, već navikli da voze preko njih, jer niko ne reaguje niti radi na rješavanju ovog problema.

“Samo je još gore nego što je bilo prethodno, na putevima je veliki broj rupa koje teško možemo zaobići. Ne znamo više ni kome da se obratimo i ostaje nam samo da se nadamo da će ih neko konačno zakrpiti”, ističu građani Lazareva.

Rajko Radaković, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Šargovac, za “Nezavisne” kaže da se građani često žale na probleme s putevima.

“Mi smo slali dopise, ali nismo dobili nikakve odgovore. Krivo nam je zbog toga jer se problemi samo gomilaju”, kazao je Radaković.

Dodaje da se radovi kad god krenu ubrzo se obustavljaju.

“Trenutno ima jedna velika rupa koja nije pokrpana i ona pravi velike probleme vozačima”, ističe Radaković.

Miladin Maličević, predsjednik Savjete MZ Česma, kaže da su se građani nadali da će biti urađen produžetak glavne ulice, koja je duga 800 metara, ali da to nije ni planirano u budžetu grada.

“Zbog toga je kolaps u saobraćaju, jer ljudi zaobilaze gužve i idu kroz Česmu, pa je situacija veoma loša”, kazao je Maličević.

Dodaje da ništa nije urađeno, osim što su na glavnoj saobraćajnici zakrpljene neke udarne rupe.

“Dio ulice na kojoj nije urađena rekonstrukcija je širok svega četiri metra, a saobraća veliki broj vozila. Da bi se dva auta mimoišla, jedno od njih mora voziti pored bankine”, rekao je Maličević.

Ističe da je na putu rupa na rupi te da već dobijaju pritužbe građana, te da je na makadamskim putevima situacija veoma loša jer se ne nasipaju.

Predsjednici savjeta većine naselja kažu da su se obraćali Gradskoj upravi, ali da su im kazali da se radi prema prioritetima.

Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj, potvrdio je za “Nezavisne” da je redovno održavanje gradskih saobraćajnica, koje podrazumijeva radove i sanacije udarnih rupa, započelo.

“U prvoj fazi su zakrpljene rupe na prioritetnim saobraćajnicama, kuda prolaze autobusi javnog prevoze, saobraćajnica ka Motikama, centralna saobraćajnica u Šargovcu, Priječanima i Debeljacima, a trenutno se mašine nalaze u naselju Kočićev vijenac”, kazao je Davidović.

Nažalost, kako navodi, sredstva za ovu namjenu su znatno smanjena amandmanima i nekoliko puta su manja nego što je to neophodno za sanaciju.

“Sve rupe se najprije analiziraju, a zatim se određuje prioritet. Nadamo se da će rasporedom suficita ili rebalansom budžeta sredstva za ovu namjenu biti povećana te da ćemo moći da saniramo sve udarne rupe na području grada”, kazao je Davidović.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 20.10.2021. godine

Vanja A

Ilić: Nastavak sjednice Skupštine grada Banjaluka 26. oktobra

M.

Više ulica u Banjaluci dobija novu rasvjetu: Svijetlo za prigradska i seoska naselja

M.

Ostavite komentar