Mučna ispovijest pretučene žene iz Gračanice "Komšija me je tukao metalnom šipkom jer mu smeta i moj roštilj" - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Mučna ispovijest pretučene žene iz Gračanice “Komšija me je tukao metalnom šipkom jer mu smeta i moj roštilj”

Mirela Dubinović iz Pribave kod Gračanica, koju je prekjuče s metalnom šipkom udario u glavu komšija Dž. Džaferović, tvrdi da je u posljednjih nekoliko godina podnijela 20 prijava, ali da on nikada nije osuđivan.

Dubinović kaže da je Džaferoviću, između ostalog, smetao i roštilj, piše Avaz.

– Ako naložim, tu je policija. Mi smo se od njih udaljili, napravili smo vikendicu. Čovjek mi radi u Sloveniji, a on od njega traži da se potuku, da izgubi papire. To cijelo selo zna. Bezbroj puta sam ga prijavila policiji. Sa svojim maloljetnim sinom, on moju maloljetnu žensku djecu proganja. Curice ne smiju izaći iz dvorišta. Nalijeće s motociklom i na djecu i na mene. Imam snimak, kad sam pokazala policiji, čovjek se smijao – priča Dubinović.

“Protiv njega ima 20 prijava”
Prema njenim riječima, kćerke ne smiju više ni veš iznijeti.

– On se uhvati za onu stvar i govori „vidite ga“. Ja sam sve to policiji govorila, policija nikada ništa nije poduzela. Protiv njega ima 20 prijava, ali nikada nije osuđivan – dodaje Dubinović.

Ona je ponovila da je kritičnog dana krenula s vozilom da izađe iz dvorišta te da joj je muž pomagao, jer je put nepregledan.

– Tada je naišao maloljetni sin Džaferovića. Muž ga je zaustavio da ga ne udarim, iako isprva nije ni zna ko je, jer je imao kacigu. Njegov sin tada mu je rekao „marš“. Muž je pozvao djeda i kazao mu da mali traži belaja i da nas pusti na miru i tada je sve krenulo – kaže Dubinović.

Kako je ispričala, prvo je krenuo na supruga. Ona je kazala kćerki da snima pa je poletio i na nju.

– Govorila sam, udari mene, ubij mene i tada me šipkom udario po glavi. Potom je došao u Hitnu pommoć, gdje je ganjao muža. Policija zna za njega i da ne smijemo izaći iz kuće. Prijeti i djeci, ne smijemo podići žaluzine. Živim u vikendici, ne smijem u kuću – kroz suze je kazala Dubinović.

O ovom slučaju se juče oglasio MUP Tuzlanskog kantona.

Iz MUP-a TK su kazali da je u nedjelju 1. avgusta, Policijska stanica Gračanica zaprimila poziv da je u naselju Pribava došlo do međusobne svađe i prepirke između M.D. (37) , M.D. (39) s jedne i Dž.Dž (48) i A.Dž. (76) i jednog 17-godišnjaka s druge strane.

– U tuči je M.D. zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC u Tuzli, dok su Dž. Dž. lakše tjelesne povrede, konstatovane u Opštoj bolnice u Gračanici, te je otpušten na kućno liječenje. Uviđaj su obavii policijski službenici OKP PU Gračanica i u toku je prikupljanje dokaza o tome kako je došlo do ovog nemilog događa – navodi se u saopštenju.

Podsjećamo da je do napada došlo kada je Dubinović krenula da izađe vozilom iz svog dvorišta. U tom trenutku je naišao komšija A. Dž. koji je Dubinović brutalno istukao metalnom palicom. On se na tome nije zaustavio već je u prostorijama Hitne pomoći nasrnuo na njenog supruga Miralema kojeg je pokušavao povrijediti.

Inače, radi se o komšijama koje su duže vremena u sukobu.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Srbija nije ugrozila mir, stranci “gromoglasno ćute“

M.

Pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH

M.

Norvežani slave ukidanje mjera, zabeleženi brojni incidenti

M.

Ostavite komentar