Muče vas začepljene pore? Dva prirodna lijeka nude sjajno rješenje - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Muče vas začepljene pore? Dva prirodna lijeka nude sjajno rješenje

Kako ne bi došlo do začepljenja pora, morate svoje lice da čistite svakodnevno, posebno ujutro i uveče. Takođe, postoje dva prirodna leka koja mogu da vam pomognu.

Čišćenje lica morate da radite svakodnevno. Ono što dermatolog Ani Gonzalez iz Majamija preporučuje kao prirodni lek protiv začepljenih pora su listovi mente.

Ova aromatična biljka bogata je antioksidansima, kao i ključnim vitaminima i mineralima.

“Menta ima brojne zdravstvene blagodeti, ali njena rashladna svojstva mogu da koriste koži. Znamo da su bakterije, višak ulja i mrtve ćelije kože deo onoga što uzrokuje izbijanje mitesera i akni. Listovi mente imaju antibakterijska svojstva, a sadrže i salicilnu kiselinu, koja se može koristiti za sprečavanje i lečenje tih problema”, pojašnjava Ani Gonzales.

Menta takođe pruža koži dobar izvor vitamina A, koji može da pomogne u kontroli viška ulja koje proizvodi koža.

Kao prirodni lek, Gonzalez preporučuje izradu maske za lice od zdrobljenih listova, meda i ružine vode. Smesu nanesite na lice i pustite da odstoji 15 minuta. Zatim isperite masku hladnom vodom. Koristite ovu masku dva puta nedeljno da biste videli rezultate.

Alternativni prirodni lek bila bi i kurkuma

“Ovaj protivupalni začin sadrži toliko sjajnih svojstava za kožu, uključujući antiseptik, antioksidans i adstringent. Mogao bi čak da pomogne i u rešavanju ožiljka od akni. Kada ga nanosite na lice, obavezno ga razredite sa drugim sastojcima poput ulja, kako ne biste zamrljali kožu” savetuje Ani, a piše Msn.

Danas objavljeno

Čudotvorni gavez i kako da vam pomogne u zaceljivanju rana i kostiju

Vanja A

Najmlađe uključite u pripremu jela i naučite ih zdravim navikama

Vanja A

Da prste poližeš! Zapečeni krompir sa sirom!

Vanja A

Ostavite komentar