Muamer Zukorlić sahranjen u rodnom selu kod Tutina - BIGportal.ba
Region Vijesti

Muamer Zukorlić sahranjen u rodnom selu kod Tutina

Potpredsjednik Narodne Skupštine Srbije i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić sahranjen je danas u svom rodnom selu Orlju kod Tutina.

totine ljudi u centru Novog Pazara ispratilo je tabut sa tijelom pokojnog muftije.

Dženaza se klanjala u 12.30 sati na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru.

Poslije dženaze na trgu, tijelo pokojnog muftije prebačeno je u Zukorlićevo rodno selo Orlje gdje je sahranjen na porodičnom groblju.

Zukorlićevo tijelo u grobnu raku spustili su njegov sin i braća.

Muftija Mevlud efendija Dudić za Zukorlića je rekao da je bio među rijetkim ljudima koji su unosili pozitivne promjene u društvu

– Muamer je vodio borbu za jačanje islamske zajednice, za vraćanje oduzete imovine i osnivao je visokoškolske ustanove. Mnogo je žurio, kao da je znao da će biti kratkog vijeka – rekao je Dudić.

Inače, Grad Novi Pazar donio je odluku da 7. novembar proglasi Danom žalosti povodom smrti Zukorlića. Opština Sjenica proglasila je trodnevnu žalost, a dani žalosti u ovoj opštini su nedjelja, ponedjeljak i utorak, od 7. do 9. novembra.

Muamer Zukorlić preminuo je iznenada u 51. godini života kada mu je pozlilo dok je držao govor studentima. Prevezen je u bolnicu, gdje je preminuo, piše Blic.

Danas objavljeno

Stanivuković: Ne želimo i nećemo vlast sa skupštinskom većinom i SNSD-om

Zeljka

Potvrđeno: Wizz Air ukinuo let iz Banjaluke za Stokholm

Zeljka

Milanović: “Za dom spremni” i “Slava Ukrajini” poklič najradikalnijih šovinista

Zeljka

Ostavite komentar