10. Aprila 2022.

Muamer Zukorlić otrovan? Oglasila se porodica

Big Portal

Sin Muamera Zukorlića i predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić na vanrednoj konferenciji za medije je rekao da su laboratorije iz inostranstva navele da Muamer Zukorlić nije preminuo prirodnom smrću i da postoji mogućnost da je otrovan teškim metalima.

“Prošlo je pet meseci i četiri dana od smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. Mene je smrt zadesila u Istanbulu, gde sam pohađao školu turskog jezika. Iz Turske sam stigao neposredno pre dženaze. Ni jednog trenutka se ja ni moji najbliži nismo pomirili sa činjenicom da je umro naš velikan, a da nadležne institucije nisu utvrdile zvanično uzrok smrti. U haosu koji nas je zadesio toga dana, malo je ljudi koji su ostali prisebni. Oni koji jesu još tog dana, prije ukopa, su od rahmetli Muftije uzeli uzorak. Trebao nam je duži period, nama, porodici da pronađemo adekvatne laboratorije u inostranstvu gde smo uradili neophodna ispitivanja. Iz dve nezavisne laboratorije smo dobili sledeće rezultate:
Prva laboratorija je utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga laboratorija je zaključila da, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba otrovana hranom. Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću. Zato ćemo pokrenuti istragu na najvišem nivou pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije radi definitivnog utvrđivanja uzroka smrti našeg baba i lidera, koji je u trenutku smrti vršio funkciju potpredsednika Skupštine Republike Srbije”, kazao je Usame Zukorlić.

Konferenciji je prisustvovao i otac Muamera Zukorlića.

Muftija Zukorlić iznenada je preminuo 6. novembra prošle godine.

Zukorlić je bio bivši predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Podsetimo, Muamer Zukorlić, predsednik stranke Pravde i pomirenja i poslanik u Skupštini Srbije, bio je kandidat za vrhovnog poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

https://www.facebook.com/watch/?v=354542526470897

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare