MSI predstavlja tri TRX40 matične ploče - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

MSI predstavlja tri TRX40 matične ploče

Kompanija MSI je najavila tri TRX40 matične ploče, namijenjene trećoj generaciji Threadripper procesora. Ploče su usmjerene ka profesionalcima i kreatorima i uključuju Creator TRX40, TRX40 PRO 10G i TRX40 PRO WIFI modele.

MSI Creator TRX40 je premijum model u ovoj ponudi, a kompanija ističe da matična ploča stiže sa novim rešenjem za hlađenje, sa velikim VRM provodnikom toplote. Frozr heatsink i ventilator se koriste za hlađenje čipa, a tu je i zaštita za on-board hardver za zvuk i dvostrani M.2 Shield, koji održava temperaturu SSD-a pod kontrolom.

MSI-jeve PCIe 4.0 linije nude protok podataka od 64 GB/s, omogućavajući dosta podrške za PCIe 4.0 SSD-ove. Pored ovoga, M.2 XPANDER-AERO add-in kartica nudi opciju povezivanja četiri M.2 SSD-a na jednoj kartici, uz brzine prenosa podataka od 64GB/s.

VRM koristi 16 faza, a vraća se i MSI Core Boost funkcija. Na kraju, Creator TRX40 ima 19 USB portova, dva LAN porta (uključujući 10G Super LAN konekciju), kao i Wi-Fi 6 podršku.

TRX40 PRO 10G i TRX40 PRO WIFi su veoma slične matične ploče. Tu je opet M.2 XPANDER kartica za SSD-ove, novo rashladno rešenje za ploče. Razlike su u tome što PRO 10G nudi 10G LAN, dok PRO WIFI ima on-board Wi-Fi 6 konekciju.

Cena MSI TRX40 matičnih ploča nije objavljena, a u prodaji bi trebalo da se nađu kasnije tokom meseca.

Izvor: KitGuru/Benchmark

Danas objavljeno

Svjetsko prvenstvo u Doti 2 na fudbalskom stadionu – klubovi putuju 100km zbog toga

Zeljka

Amazon otkriva datum objave i cijenu Huawei Nova 9 telefona u Evropi

Zeljka

Canalys: Samsung je isporučio najviše telefona tokom trećeg tromesečja

Zeljka

Ostavite komentar